lördag 16 oktober 2010

Flygande besök......

.......har vi börjat få. En del små fåglar har börjat hitta hit. Jag har börjat mata små fåglarna och gör man det i tid så de vet var de ska hitta mat i vinter och sen är det ju viktigt att man fortsätter att mata hela vinten, själv tycker jag att det är så mysigt och ro givande att se alla dessa småfåglar komma på besök. Vi brukar sätta talgbollar i vår gamla häck som vi just har fällt för dit kunde inte skatorna komma åt dom så i år blev det till att fixa något annat....så det blev denna enkla hållare att lägga bollarna i.


I natt frös det här igen, så det till och med blev is i alla små vattenbad i trädgården.  Nu är grävar Hasse på väghit och ska ta upp rötterna från vår gamla häck på baksidan...såååå skönt det ska bli. Snart är det dags att få dit planket.

Ha en härlig helg
Kram Anna


14 kommentarer :

Katarina sa...

Bra påminnelse om fågelmaten, det ska jag också hänga upp. Fina bilder och härligt väder, måste ut och se om man kan ligga lite i solstolen idag... Men jag skulle ju städa, bläää.
Kram,
Katarina

Snäckskalsdalen. sa...

Fina bilder och fågelmat, ja, det är dags nu, bra du påminde.
Härligt få bort gammal häck.
Kram

Hem ljuva hem sa...

Jag har också fått många talgox besökare i min trädgård denna veckan, både jag och katterna gillar dem men på olika sätt. Ska köpa ett fint fågelhus så de kan få äta i fred. Nu ska jag tävla i din fina tävling..
Kram Anneli

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Anna!
Fina bilder! Vi har också satt upp våra fågelbodar idag. Men när jag skulle fylla på med solrosfrön som var kvar från i våras visade det sig att det bara var skal kvar i tunnan. Verkar som om össen har haft fest hela sommaren ... ;)
Kram!

Mycket annat & lite betong sa...

Vilka vackra bilder din man har tagit på solnedgången! Hoppas att det inte stämmer att det beror på föroreningar att himlen blir så fin.

Nu börjar vi också få kallt, första minusgraderna idag.

Trevlig fortsättning på helgen!
Agneta

cat sa...

Åhhhh tack för påminnelsen! Jag hade nästan glömt av våra små vänner. Talgbollar blir det inga, vi har problem med intelligenta kajor, däremot får de solrosfrön i mängder.
Ha de gott i höstkylan, Catarina

Cilla sa...

Visst måste man mata fåglaran. Tyvärr har vi i familjen fyra katetr som gärna ser att jag gör detsamma. Så mitt problem är att hitta roliga ställen dit fåglarna hittar men utom räckhåll för katterna!

Cilla♥

House number 15 sa...

Jag har så många småfåglar här hemma, det är väl för vi har en perfekt liten dunge på baksidan. På somrarna är det så härligt att vakna upp till kvitter att man tror att man är på landet.

Idag har faktiskt min F snickrat en "ursnygg"...not...ställning till att hänga fågelmataren på.

Hade inte mage att säga att den var anskrämlig men tänker inte visa den på bloggen iaf.

Kram C

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Och woooooops blev det senhöst med frost och is på vattenblänk.
Vi har också börjat mata fåglarna.
Ha en underbar mysig kväll,
Petra B.

Linda i Lönnbacka sa...

Visst är det mysigt med småfåglar precis utanför fönstret! :)

Såå snygga bilder!

Hoppas du haft en härlig helg.
Kram kram

Elaine sa...

Härliga höstbilder!

Limetwig sa...

Så fina bilder på er trädgård! Gillar verkligen det stora vattenfatet!
Vi brukar inte ha så mycket fåglar så jag tänkte också hänga ut mat till pippiarna redan nu så de blir kvar här!
Ha det bäst! Åse

Charlotte sa...

Vackert!!! Å småfåglar gillar vi... inte skator... ;-) Har precis bunkrat upp med mat och tagit fram alla fågelmatare... Snart så... är dom uppe...

Kram Charlotte

Susihus sa...

Tack för påminnelsen om fågelmaten, visst är det hög tid för dem nu. Måste fixa;)
Ha det så gott
Kram