söndag 12 december 2010

Mina alster.....3 advent



.......ja inte vet jag om man kan kalla det alster men mina små hop plock....

Den häftiga grön kålen har fått kjol men sen fick det räcka tror jag ......går och fundera lite om den ska få små röda kullor hängade men, jag funderar ett tag till....


Jag gjorde även de små blollarna men tycker inte riktigt att jag fått till något snyggt med dom. Dom hamnade i två vit krukor på en krokig pinne från trollhasselen......sen tog det ´lilla kreativa slut.
Jisses vad tiden går fort nu jag som bara precis har på börjat mina julklapps inköp, inte för att jag känner mig stressad för jag har hyfsad koll på vad som ska köpas men tiden och går så fort och det är så mycket man vill hinna med i julen. I går gjorde jag Ernst vita älsklingstryffel, mums så goda.

300 g vit choklad, 1 dl grädde, 150 g marsipan eller mandelmassa, 50 g smör, 1 msk vitt portvin men här tog jag rom arom.
Smält chokladen i grädden och ta sen av den från spisen och blanda i riven marsipanoch rör i tilsammans med smöret och portvinet. Ställ grytan i kylen och rör om då och då, när den har blivit fast rulla till små bollar och rulla i floursocker blandat med strösocker och en aning vaniljsocker.

Ha en härlig tredje advent
Kram Anna

PS. Jag ska försöka att göra den lilla granen i veckan och ska då förklara hur man gör.

5 kommentarer :

Katarinas trädgård sa...

Så mycket snyggt! Jag gör aldrig grupper, kan nog bara använda en eller max två saker åt gången, men jag tycker andras är jättefina. Snygga fat du har. Grönkålen är ju så fräck, är det en planta som är sådär eller har du bundit på blad? Jag tittade på grönkål på torget igår men det var ju bara blad utan "stammar". Bollarna på stam gillar jag ju, förstås, fniss! Ska bli spännande att se din gran!
Kram,
Katarina

Anonym sa...

Fina saker du lagat och receptet låter jätte gott! Den skall jag absolut prova laga!!!
En trevlig tredje advent till dig
h. Sussu

Bea sa...

Vilka fina grupper du fixat till - snyggt! Jag gillar julen och alltid lika svårt att välja vad man satsar på att göra själv eller köpa :)
allt pyssel roar naturligtvis.
Ha en fin kväll!
Kram /Bea

AnnaHelena sa...

Men ååå - fantastiskt vad duktig du är! Gillar allt!!!
(Men jag börjar förstå din stilla undran över var allt ska få plats... :) Nåja, det löser sig säkert! Superfint!

Kram // AH

tina sa...

Å vad mycket fin inspiration jag híttade här! Nu ska jag kika vidare..återkommer med all säkerhet!

tina