måndag 7 februari 2011

Dessa växterna.............hittar du mängder av i min trädgård. Hosta, lavendel, bambu och andra sorters gräs. Som jag säkert har skrivit innan så finns här ca 75-80 plantor lavendel, flera olika sorters miskantusgräs, elefantgräs i mängder   och så klart flera bambu. De flesta av mina lavendel är hidricot blue men det finns några andra också men dom är jag inte så förtjust i.......


På sommaren när lavendelen blommar som mest bor det mängder av humlor och fjärilar här och det är underbart.....Hostor i mängder finns här men tyvärr har jag inte namn på hälften. Jag är en flitig delare av hostan som placeras överallt i trädgården och i massor av krukor, jag tycker den har underbart vackra blad, blomman är sådär.....fast jag har en som är vit och som har en otroligt vacker blomma.

Helgen har gått otroligt fort som vanligt och jag har inte haft någon tid över till bloggandet men ska titta in till er ikväll.

Kram Anna

11 kommentarer :

Galtholmen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Galtholmen sa...

Vackert med gräs... har inte så mycket själv, men "hittade" i en avlägsen del av tomten ett vackert randigt gräs i vitt o ljusgrönt som jag flyttade fram i en rabatt. Vackert mot det faluröda!!! Hostor hör oxå till min favorit, men än så länge har jag inte hittat rätt läge för dem. Växer inte riktigt som jag vill... blir inte kraftiga:(.
Kram Ulrika

Stein sa...

Din trädgård ser jo kjempevakker ut! Jeg plantet bambus for første gang i høst og er veldig spent på om den kommer til å overleve hos meg! Lavendel har jeg forsøkt flere ganger, men enten dør de ned om vinteren, eller så står de bare som noen pistrete kvister sommeren etter :-( Jeg mistenker at jordsmonnet hos meg ikke er helt bra for lavendelen..!
Gresset du har plantet var jo veldig flott! Jeg har bestilt én sort nå, men tror jeg skal komme til å teste ut mer nå fremover! Ha en riktig fin dag!
Stein

Annelie sa...

Jisses så mycket lavendel du har, wow, och så vacker.
Jag borde nog dela mina hostor oftare och sprida ut dem som du gör, men de är så svåra att dela mina överväxta klumpar.
Håller med dig om att hostans blomma är sådär, i alla fall på så sätt att den inte tillför något till de vackra bladen, men individuellt så kan deras blommor vara vackra. Jag klipper ofta bort blommorna.

Kram

Helena sa...

Ser så fint ut i din trädgård!Jag gillar oxå dina favorit växter :-)
Hade lavendel i blomlådor förra året det var så härligt att kunna ha dom i bra sniff höjd :-)
Kram från mig!

Lotta sa...

Precis de växter som jag önskar jag hade mängder av. Underbara lavendel du har. Jag har den mjäkiga 'vildarten' i massor.
Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Gillar också funkia och lavendel. 80-plantor!! :) Där ligger man i lä.. Vi kanske har en 30-40 st och jag tycker det är ganska många.. :) På bilden (funkian i krukan) ser det nästan ut som en 'Guacamole'..? Den har mer gulaktiga blad som din.
Kramar!

Mycket annat & lite betong sa...

Härligt med bilder utan snö!

Lavendel är en växt jag skulle vilja ha fler av. Men de verkar inte trivas riktigt hos oss. Lerjord! Jag har gjort en upphöjd rabatt med sandblandad jord där de växer lite bättre.

Trevlig kväll!
Agneta

AnnaHelena sa...

Gillar också de växterna, precis som du! LAvendel gör sig så fint när de massplanteras, tycker jag. Du måste ha en ganska stor trädgård för att få plats med allt? Är lite avundssjuk på dig som bor så långt söderut. Du ser väl gräsmattan, gissar jag? Här finns det gott om snö fortfarande.

Kram // AH

Scilla sa...

Supersnygga kombinationer! Har också mycket lavendel - tyvärr vet jag inte vilken sort - men det verkar vara en hejvild blandning av åtminstone två som fanns här när vi flyttade hit. Nu har jag utökat beståndet med sticklingar.

Kram,
Stina

Katarinas trädgård sa...

Härligt med så mycket lavendel! Den måste trivas bra i din sandjord och det är ju det man borde satsa på, växter som trivs. Inte hålla på och fjäska för dem som egentligen trivs i någon annan typ av jord. Men det är ju lättare sagt än gjort..
Ha det bra! /Katarina