onsdag 16 februari 2011

Jippi.....


När mitt ormskägg hade blommat förra sommaren lämnade det efter sig små frökapslar som jag plockade några stycken och satte i en kruka. Krukan hamnade i köks fönstret och har fått vatten lite då och då, tyvärr har den inte blivit speciellt välskött. Så till min stora förvåning idag när jag upptäckte att det stack upp två små skott.....jippi är det så här man kan odla ormskägg så ska det minsann odlas här. Med tanke på vad den kostar som liten planta är det ju perfekt.....


Bild lånad från Rångedala plantskola

En rabatt full av ormskägg hade gärna fått flytta hem till mig, men man får ju börja någonstans så lika väl nu..... Nu har äntligen den sista snön i trädgården försvunnit och fåglarna har börjat sjunga när Alvin och jag går på våra morgon promenader.....nu är det vår i luften i Skåne.
Tyvärr har jag inte hunnit kommenter så mycket den sista tiden men jag tittar in till er, det kan jag inte låta bli.

Kram Anna


13 kommentarer :

Anna Vattenkanna sa...

Så trevligt med sådana växter som liksom sköter sig själva - nästan. Jag har också det svarta ormskägget och på sensommaren, när tuvorna har växt till sig, brukar jag ta upp och dela. Moderplantan har ynglat av sig under sommaren och har inget emot att barnen flyttar hemifrån!

Kram Anna Vattenkanna

Scilla sa...

Läcker!! Aldrig sett ormskägg förut (mindre läckert namn) men det åker direkt upp på "vill-ha-listan"! Visst är det skönt att se små spirande groddar!

Kram!
Stina

AnnCharlotte sa...

Det får gärna flytta till mig med...det där gräset också....;))

Martina sa...

Det där "ormskägget" var verkligen snyggt. Effektfullt på bilden som du visade.
Önskar dig en fortsatt skön onsdag!
Martina

M/S Design sa...

Oj vad häftigt!
Visste inte att det hette Ormskägg, vilken färg!
Man blir glad när det gror.
Satte Jätteverbena förra året och tänkte ge upp när det aldrig blev något men så till sist efter oändligt (enligt mitt tycke) lång tid dök dom upp och blev så fina.
Ha de bra
Mariana

It's a house sa...

Vilken cool växt! Har inte sett den förr!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Har också ormskägg i rabatten.... en riktig läckerhet. Jag delade min enda planta när den hade växt till sig. Men klart att jag ska prova och ta reda på fröer också... KUL!!!! Såna där överraskningar gör en verkligen glad...... Kan behövas nu i vintermörkret :-)

Kram
Charlotte

Helena sa...

Kul!!!Grattis :-)Jag har ju oxå ormskägget det är ju supersnyggt!Egentligen är det ju en lilja det tänker man inte på.Oups trodde först rabatten var hemifrån dig:-)
Tänkte just börja'tigga'lite ha ha
Kram från mig!

Katarinas trädgård sa...

Vad bra att det går att fröså! Ormskägget vill jag också ha mer av, mycket mer!
Man borde testa mer, både att ta sticklingar och fröså, går det så går det, annars är det ju bara arbetet och det är ju inte speciellt jobbigt.
Kram
Katarina

AndanteCoaching sa...

Hej Anna!
Nu har du fått en ny följeslagare:) Din blogg är otroligt inspirerande med såå många vackra bilder! Jag är en person som uppskattar vardagslyx, det lilla o vackra som man kan uppleva varje dag, det ger livet en extra skjuts:) Titta gärna in i min blogg som handlar om personlig utveckling:) Ha en underbar dag! /Anna.

AndanteCoaching sa...

Har idag även startat en blogg om mitt skapande:)

Mia sa...

Kul tips har en planta i mitt uterumm som har blommat

Frodo sa...

Vilket otroligt vackert gräs!!!