tisdag 22 mars 2011

Akleja har blivit en favorit......

När jag började min trädgårds vandring från att inte alls bry mig särskillt om trädgård till där jag är idag (att vara helfrälst), så har det skett väldiga förändringar i mina tankar och tycke om blommor. I början ville jag ha en modern trädgård och nästan lite strikt men det kännde jag på vägen att det var inte alls så jag ville ha det. Nej en trädgård ska vara mysig och lite lummig. Små rum att titta in i kunna gå på upptäcktsfärd. Nu säger jag inte att det ser ut så hemma hos mig men det är det jag önskar och hoppas komma till så småningom.
En blomma som jag har börjat gilla på vägen är aklejan, jisses så många olika fina det finns. För ett tag sedan köpte jag denna vackra aklejan  'William Guiness'som nästan är svart (som frö på tradera). Högt på önskelistan står nu en vit. Finns det någon som har frö att dela med sig köper jag gärna, annars hoppas jag att plantskolan får in små plantor till sommaren.

Ha en underbar dag, här är det lovat upp till 15 grader och jag vill bara hem till trädgården.
Kram Anna

Jag vill även passa på och hälsa mina nya följare välkomna. Så roligt att ni hittade min blogg15 kommentarer :

Bea sa...

Hej!
Vilken fin akleja du visar och faktiskt finns de ten mängd olika färger och utseende.
Ha en fin kväll! /Bea

Kristina Bonander sa...

Hej Anna,
Jag tror att jag skrev i något eget inlägg nån gång att akleja var en av de första blommor jag lärde namnet på. Därför ligger de mig alldeles särskilt varmt om hjärtat. Förstår att du "trillat dit". Den på bilden är läcker och en vit (har tyvärr inga fröer)som du har på din lista blir nog kanon! Själv gillar jag de japanska aklejorna, lite mindre och otroligt söta.
Hälsningar
Kristina

Anna Vattenkanna sa...

Ja så är det ju, att trädgården ständigt är i utveckling - både i våra tankar och i sig själv... Vi utveclas också som trädgårdsmänniskor...
Fin akleja du visar! Hoppas att du får tag på vita också.

Kram Anna Vattenkanna

Helena sa...

Hallå!
Du kan tro att Sigge badat i dammen.Simmat t.o.m!!!Nu mera sitter han på botten :-)Ja han är lite speciell!Det kommer ett inlägg snart om badande boxrar...i vår damm.
Om du har tålamod kan jag samla vita akleja frön åt dig!Men jag antar att du vill ha i år.RARA VÄXTER brukar jag beställa ifrån de har helt otroligt fina sorter!
Varning kan bli dyrt ;-)
KRAM från mig!

Katarinas trädgård sa...

Jag håller med, aklejor är toppen! Och konstigt nog frösår de sig enormt mycket här, ja jag brukar faktiskt rensa bort en del. Även vita tror jag, jag hör av mig om jag hittar några!
Kram
Katarina

Marina sa...

Aklejor gillar jag jättemycket och tack o lov har jag blivit av med aklejsteklarna som bråkade med mig för ett par år sedan.

Kram!

Möllebacken sa...

Jag sådde mina frön till Scharlakansaklejan i går och krukorna står ute,skulle egentligen vara sådda i januari men kommer de inte i år så får det bli till nästa år.
Din Akleja var vacker.
Grattis tii din nominering, vad kul!
Hoppas att det går vägen, ska rösta.
Ha det gott!
Kram Pella

Cathrine sa...

For en flott blogg du har:) Den vil jeg gjerne følge! Jeg er også veldig glad i akeleier og har mange i min hage:) Ha en flott kveld! Cathrine

AnnaHelena sa...

Aklejor är fina, men jag har inga alls i min trädgård! Ibland är det svårt att hitta lämpliga platser för allt man tycker är fint...
Visst är det så att man ändrar sig angående en del växter ibland. Och ofta har man en benägenhet att bli lite insnöad på nya favoriter. Plötsligt vill man ha någon ny växt i alla möjliga varianter!

Kram

Annika Christensen sa...

Vilken fin en... håller med jag gillar också dem och just för att det finns så många olika.
Grattis till nomineringen om jag inte sagt det.
Skall genast gå in och rösta
Annika

Lotta sa...

Din akleja är helt underbar. Jag sår aklejor varje år, med varierande resultat. Jag ska nog ha vita också men inga frön förrän till hösten.
Kram

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Är också kär i aklejan, och hittade bilder här:
http://cesarstradgard.blogspot.com/2011/03/skona-bilder-en-skon-dag.html
på en så vacker akleja i rostig kanna. Blir lite fler fröer i helgen...
Må så gott
/Karin

M/S Design sa...

Det finns så många läckra så jag förstår dej,har sått två nya i år/Mariana

Joanna sa...

Tänkte bara tipsa om att du nu har chansen att bli dagensblogg:)
Klicka här för att anmäla dig:
http://www.domkallarmighannes.com/2011/03/dagens-blogg_22.html

Joanna sa...

svar: Jätte kul att du ville vara med i dagens blogg en vinnare är nu uttagen så går in och kolla om det är du, om det inte är det så passa på att anmäla dig till morgondagens tävling och ha en chans till:)
kram