fredag 6 maj 2011

Damm eller inte?I helgen blev det lite upp rensat i rabatterna runt den lilla dammen. Det är lite provisoriskt här eftersom vi fällt den stora häcken och vissa växter har fått sätta livet till under all sten som vi har fått lägga i högar. Maken och jag är lite oens om den här dammen för jag vill ta bort den och han vill ha kvar den......visst är det så att han sköter den men.......nej jag vill ha mer rabatter. Vi får se när trädäcket kommer på plats som ska komma från vänster i bilden om det kan bli fint med vattnet där då. Ett plank ska pryda baksidan av dammen och vidare på hela vår baksida. Mer bilder när vi kommit en bit på vägen. Växterna ser lite obefintliga ut för tillfället men när gräsen och hostorna kommer igång så blir det väldigt grönt och frodigt här.
Visst är dom vackra ormbunkarna........ser så fint ut i sina rullande bollar. Dom bilr så åståtligta och kan bli rätt höga om de bara får rejält med vatten.


Ha en underbar fredag
Kram Anna

15 kommentarer :

Lena/isis sa...

Er damm ser helt fantastisk ut. Det är svårt det där att veta hur man ska göra med vissa saker och sen om man har olika åsikter. Fin är den iallafall.

Ormbunkar är mysiga. Men inte inne för då bara skräpar de , iallfall hos mig efter ett tag:-((

Kramar

M/S Design sa...

Tycker du ska avakta med att ta bort den fina dammen och se om den passar in med det nya däcket, alltid trevligt med vatten i trädgården och om maken dessutom sköter den!
Trevlig helg
Mariana

Annelie sa...

Neeeeej, ta inte bort den!
Den är ju jättefin.

Kram,

Annelie

Snäckskalsdalen. sa...

Bli inte lessen på mig nu, men jag håller med mannen din, dammen ska vara kvar, det är ju så vackert med vatten i trädgården. Jag vill ha en bäck och där är vi här lite oense, men jag VILL ha en bäck, så det porlar och nedanför en liten damm....
Agneta kram

Helena sa...

Sorry röstar på att dammen ska få vara kvar!Blir nog läckert med trädäcket till.
Är det du o Alvin som är ute o går i bakrunden tro?!
KRAM från mig!

Almbacken sa...

Jag tycker också att dammen är jättefin och det är jätevackert med vatten i trädgården. Detta är dessutom en väldigt lyckad damm. Tycker absolut att du (ni) ska avvakta tills planket och däcket är på plats.

Kram
Maria

Ninnis sa...

Alltid svårt att ta beslut men jag tycker också att du ska avvakta och se allt i sitt utslagna tillstånd och med allt nytt på plats.

Ha en skön helg !

Kram Ninni

Anonym sa...

Jag har en damm med både fiskar och vattenfall skulle inte kunna vara utan. Men det är mycket jobb, så man måste nog tänka på om man har den tiden att avvara.
Om man inte har fiskar så kanske det inte behövs så mycket rening, men det måste vara cirkulation på vattnet.
Ha en underbar helg!
Kram Birgitta

Marina sa...

Vi har damm och jag gillar den men maken sköter den. Är det något manligt över dammar???

Kanske ni kan ha dammen kvar och du kan hitta annat ställe att göra fler rabatter på?

Trevlig helg!
Kram!

Cilla sa...

Tycker dammen ser jättefin ut. Jag måset snart komma förbi och se allt på riktigt!!!
_Har du fått mitt mail?

Cilla♥

The Secret Garden sa...

Hmm...:) med risk att vara lite "mot strömmen" så skulle jag vilja vända på problematiken och föreslå att göra dammen Större!! hihi
Jag har aldrig ångrat att jag anlade en damm här framför huset. (och den är 10 x 6 meter och som djupast 2 meter) visst är det pyssel men utan vatten skulle trädgården mista sin själ.

Ha en fin helg!

Britt sa...

Tycker att dammen ser jätte fin ut och den skulle nog vara kvar precis som maken vill//Britt

Vardagens guldkorn sa...

Jag som inte har någon damm säger såklart Men herregud behåll dammen! Men jag förstår dig också.
Må bäste man eller kvinna vinna ;0)
Blir nog ursnyggt hur ni än gör har jag en känsla av =0)
Fortsatt trevlig helg!
Kram Linda

Berit sa...

Jag tycker det är en fin damm!
Ha en underbar dag!!

bolin of sweden sa...

Det verkar vara många som tycker att dammen skall vara kvar!! Jag gillar vatten så jag röstar nog också på att den skall vara kvar! Kram Helena