fredag 29 juli 2011

Det bubblar i poolen.......Ja regnet det bubblar i lerpölen till pool och det fina vädret är ett minne blått idag. Nu står vårt bygge still igen pga regnet, känns som detta kommer ta en evig tid innan det blir klart....
Bilderna är tagna igenom köksfönstret så skärpan är lite si och så.
Det är lite svårt att förklara hur det ska se ut när det bara står några stolpar här, men jag gör ett försök. De stora höga stolparna ska få bli en tak till min nya pergola, så småningom så ska det läggas ett armeringsnät ovanpå och det ska få växa blåregn och kanske pipranka här. Jag gillar en uteplats med grönt tak som man ofta upplever i i typ Italien som är vårt favorit land.
Längst ut ska det gå ett plank mot kommunens allmäning som vi gärna slippper se. Det man inte kan se denna mulna dag är vår utsikt...vi har vanligtsvis en underbar utsikt. Planket ska gå längs hela vår baksida och sen ska det byggas trädäck i olika nivåer är det tänkt, vissa ställen ska lämnas öppna för plantering och singel, men det det får vi ta när vi kommer dit. Allt ser väldigt högt ut men vi har grävt ut en hel del och sen ska ju trädäcket på så då kommer vi upp en hel del.

Någon som har tips på ett snabbväxande blåregn?

Ha en bra dag
Kram Anna

Jag vill passa på och tacka för alla fina kommentarer och även hälsa mina nya följare välkomna.
10 kommentarer :

my white mess sa...

Tråkigt när man måste vänta för att det regnar, men den som väntar på något gott.....
Ha en fin fredag!
Kram Malin

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Det är helkul att se förebilderna, det kommer att bli väldigt snyggt tror jag - VET jag:-)
Hoppas ni får bättre väder i augusti....

kramkram H.

Anonym sa...

Rackarns regn som bara kommer och stör hela tiden! Men så snyggt det kommer att bli när det blir klart! Jag har glömt vilken sorts blåregn vi har i vår pergola, men det har iaf varit rätt trögt. Först nu på tredje året har det börjat ta fart ordentligt. Hoppas du hittar nån snabbare sort! Kram Hanna

blomkronan sa...

Det kommer bli super fint när det är klart *tummen upp*
När du köper ditt blåregn sen, var noga med att den är härdig din zon, det finns många ute på marknaden som inte klarar våra vintrar, 'Blue Moon' ska vara en av dom härdigaste. Sen har jag läst att dom vill ha benmjöl vid planteringen. Ska bli kul att få se resultaten sen =).
Kramis Mari

M/S Design sa...

Helt övertygad om att det där kommer bli fint!
Ni skulle ha vårat väder bara ytte pytte regn har kommit dom senaste veckorna det är så tort i marken.
Hoppas ni får byggväder/Mariana

Martina sa...

Kommer att bli hur fint som helst. Kul att kunna följa era byggplaner!
Efter regn kommer sol!!

Ha en riktig bra helg!
//Martina

Snäckskalsdalen. sa...

Bubbelpool!
Det är fina grejer det!
Agneta kram

Stein sa...

Det kommer til å bli kjempefint! Blåregnen kommer jo til å bli helt perfekt der, men der finnes vel ikke noen sorter som vokser VELDIG fort? Hva med å plante blåregn, la den bruke sin tid på å vokse, men plante en humle i närleken som kan gjøre funksjonen inntil blåregnen har blitt "voksen"
Det skal bli spennende å fortsatt følge ditt prosjekt!

Lotta sa...

Himmel vad geggigt det ser ut men det låter som om du får en bit av paradiset där så småningom. Ser fram emot att se resultatet.
Kram

Anonym sa...

Det kommer att bli väldigt snyggt när det blir färdigt...
Kram Birgitta