måndag 1 augusti 2011

Ledighet och mys......

Något jag är rätt så svag för det är helt enkel mossa av olika slag. Jag gillar att ha det tätt packat i små krukor och det påminner mig om vanlig trampnarv fast bättre.....sen är jag väldigt förtjust i taklökar som man också kan sätta tätt ihop i en skål. Tyvärr har skålen jag gjort det i inget hål i botten och ja ni kan nog räkna ut vad de tycker om det i detta vädret. Just nu står krukan på tork i växthuset.Mina två små viol plantor har blivit en jätte stor som stormtrivs, den växer och frodas.....är det någon som vet om jag kan övervintra den eller det är bara att kasta den till hösten?

Jag går in på min sista semester vecka och det verkar som vädret äntligen ska bli bra. Det kommer bli solstolen som gäller med en bra bok och bara slappa. I dag åker maken och stora sonen V på fiske tur och kommer hem igen på tisdag kväll, så lilla sonen E och jag ska mysa och slappa.

Ha de gott
Kram Anna
5 kommentarer :

blomkronan sa...

Hej Anna
Vad fint det är med mossa i krukor, det måste jag fixa till oxå =), måste ut och plocka lite.

Sen din fråga om violer...
Det finns ju både ettåriga och fleråriga violer. Har du en flerårig viol kan du låta den vara kvar ute med teckning under vintern. Violer kan man höstså utomhus på hösten. Så prova... gräv ner den ute.
Det var bra att du påminnde mig om det... ska ta fram mina frön så jag inte glömmer bort att sätta dom nu.
ha en skön dag / Mari

Ingelas tradgard sa...

Murgrönsviolen vill inte ha lägre temperatur än 2 plusgrader, den växer så det knakar på sommaren , vissa lyckas övervintra den inne men de gillar det inte så vidare värst så ett tips är väl att kasta och köpa nytt. Lycka till!
Ha de gott !!
Ingela

Ninnis sa...

Vilken toppenfin ide med mossa i en kruka....urläckert. Gillat ditt enkla tema med grönt och svart...=)

Kram Ninni

Katarinas trädgård sa...

Som vanligt jättefint hos dig, jag vill gärna komma till S Sandby! Tror jag har din mailadress kvar, jag mailar så kan vi bestämma något!
Murgröneviolen har jag övervintrat i vinterträdgården, det gick jättebra!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, jag älskar ju mossa så enormt mycket....det är så vackert och jag släpar hem från skogen massor....(har fått lov att ta, lite, i alla fall....).
Ampelviolen vet jag inte hur det egentligen är med, men jag har försökt och inte lyckats, tyvärr. Men du har ju växthus, kanske det går bra.
Agneta kram