måndag 19 september 2011

Agapantus bukett...och tack för mig.


Min stora agapantus har en tendens att alltid bli väldigt yvig i sina stänglar och den tar en hel del plats till skillnad från den vita som alltid har raka fina. Så nu har den i alla fall fått samlats ihop i en´bukett och jag låter dom torka ner innan jag klipper av dom rätt eller fel vet jag inte men eftersom den blommar rikligt varje år så känns det som jag gör rätt. Är det någon som använder sina fröer och drar upp plantor själv? Hur gör man i så fall?
En liten titt in från Alvin.När jag fick min idé om en samlingsblogg till trädgårdsbloggar så var jag bara tvungen att testa om det gick att genomföra. Det gick och vilken respons!!!! Det blev genast en massa medlemar och det satte fart. Men att försöka hinna med två bloggar och min tids brist gick inte ihop och många gånger var det samlingsbloggen som inte hängde med riktigt. När jag berättade att jag funderade på att lägga ner den var det en som absolut ville ta över Svenskaträdgårdsbloggar och det känns extra roligt att någon ville föra min idé vidare.
Jag lämnar vidare min blogg svenskaträdgårdsbloggar till Hillevissan med bloggen Tankar från trädgårdsmästaren. Som ni säkert vet så är Hillevissan rätt person att föra den vidare och hon kommer att göra det med glans och bravur, för det vet vi ju alla sedan tidigare att hon är super på det här.

Jag tackar för min tid och önskar Hillevissan lycka till med svenska trädgårdsbloggen.
Kram Anna

Självklart kommer jag attt fortsätta som vanligt här på Godastunder Tokigaidéer

7 kommentarer :

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men det var väl ett förtfäffligt överlämnande av stafettpinne!!!

Skönt att höra att du tänker fortsätta blogga!!!! Klokt att ta ett beslut när tiden känns knapp, istället för att känna att man inte hinner med.

Kram
Charlotte

Laila sa...

Blev också rädd att du skulle lägga ner den här bloggen! Hillevi är rätt person att ta över!
Ha det gott!/Laila

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Anna!
Tack för förtroendet, hoppas jag inte ska svika det! JAg ska göra mitt allra bästa att fortsätta ditt fina arbete där!
Jag kopierade ditt inlägg här till SvTrBloggar, så att alla där kan få din hälsning såklart!

kramkram H.

Prästgårdseva sa...

Hej Anna!
Har länge tänkt anmäla mig till din samlingsblogg men det har bara inte blivit av. Kul, att Hillevi fortsätter.
Men anledningen till att jag försöker mig på en kommentar (får se om det funkar) är din fråga om agapanthusfröerna.
De brukar gro riktigt lätt. Har hittat småplantor i andra krukor, där frön fallit ner men har också sått vid flera tillfällen. Ett och ett eller flera tillsammans i en lite större kruka för senare skolning. Enklare än det mesta. Sedan tar förstås några år innan de blommar. Jag har plantor i varierande storlek men inga har blommat än. Men inte ens mina riktigt stora (och gamla) plantor blommar spec. bra. De står nog lite för skuggigt och får kanske också för lite gödsel. Brukar begapa din fantastiska blomning. Hur bär du dig åt?

Kram
Eva

Skogseva sa...

Jfick tipset av prästgårdseva att klippa av överblommade agapanthusar, vilket jag alltså har gjort. Jag tror på hennes tanke om att för mycket kraft går åt för plantan att producera frön. Å andra sidan har du tydligen väldigt god hand med dina agapanthusar, så det kanske inte spelar så stor roll ändå, plantan på bilden verkar ju ha producerat mängder av blommor!
Kram från Eva

Katarinas trädgård sa...

Vad bra att du startade Svenska trädgårdsbloggar, den är mycket användbar! Men jag förstår att du inte hinner ägna dig så mycket åt den nu, så det är bra att någon annan tar över!
Kram
Katarina

Berit sa...

Oj så skönt och bra att du inte ska sluta blogga!!Häligt att få lämna över till Hillevi , hon är rätt person att ta över!
Ha det gott!!