onsdag 18 april 2012

Gott i gott gott......


En mumsig och god morotskaka blev det baka i går kväll. Lite för att fira sonen som i går kom in på sin drömskolan på Nya Zeeland ( Han är den förste svensk som har kommit in på utbildningen, inte dåligt).  Han är helt lycklig där hemma och dansar på molnen....själv är jag lite kluven men glad för hans skull. Men han är 19 år och vill flytta till andra sidan jordklotet alldeles själv, då blir man som mamma lite ängslig.. Media design scholl hitttar du här>>>

Är det någon ska har tips på hur det är att studera på Nya Zeeland och ev om det finns stipendier att söka så vill vi veta allt. Eller om kanske du har varit bosatt där på annat sätt?


Annas Morotskaka

4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk kanel
2 tsk vanilj socker
1 dl rapsolja, gärna kallpressad
6-8 dl rivna morötter

Glasyr

50 gr philadelfia ost
30 g smör
2 dl florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker. Häll i oljan och mjölblandningen och blanda, ta sist i morötterna.

Grädda i 175 graderi ca 40 min.
Gör under tiden glasyren, rör allt till en jämn smet. Låt kakan svalna innan du brer på glasyren.


Ha en underbar dag
Kram Anna9 kommentarer :

Marie Lithén sa...

Sååå kul för honom! Som mamma får man bara bita ihop och glädjas, finns inget annat. Men tungt såklart

Snäckskalsdalen. sa...

Å, så roligt för din son, fantastiskt och jag har alltid tyckt att är man ung ska man ut i världen. Och det säger jag som inga egna barn har (inget tragiskt, självvalt), men jag tycker så ändå!!! Det är danande för hela livet.

Det finns en svensk tjej som heter Tine Worén som bor i Wellington, NZ, och hon har även en blogg (därför vet jag om henne) http://tinefiskrivnaord.wordpress.com/
Henne kan man säkert kontakta och höra, hon är ung och bor där med sin pojkvän som är proffsfotograf och dom reser mycket och är med i svängen så att säga.
Morotskaka, gott gott!
Agneta kram

Staffan Nilsson sa...

Tack för inspirationen. Min fyraåring sådde sina första morötter igår så det kan säkert bli både en och två morotskakor av dem.

Anonym sa...

Så spännande! Fast jag förstår om det värker till lite i modershjärtat... Min man reste runt i Nya Zeeland i några månader när han var några år över 20 och han pratar fortfarande lyriskt om vilket fantastiskt land det är. Vänliga människor, härligt klimat och så det otroligt vackra landskapet. Tänk, nu får du chansen att resa dit och hälsa på din son! Kram Hanna

Susihus sa...

Åh va roligt, förstår att han flyger fram på moln.

Ja jag får nog baka en morotskaka för nu fick jag en ny försändelse med ekoboxen och jag har inte ens använt upp de från förra veckan. Må gott
Kram

Marina sa...

Grattis till sonen men jag förstår dig, absolut. Dottern har högtflygande planer för sitt liv efter studenten nästa år. Jag säger mest bara hm...blir nog bra. Egentligen vill jag ju ha henne hemma men det funkar inte så liksom. Ett år till är hon hemma i allfall så jag ska inte oroa mig i förtid.

Vet tyvärr inget om Nya Zeeland.

Kram

Tittis Trädgård sa...

Jätteroligt att din son kom in på sin drömutbildning! Blir nog ett äventyr för honom...men jag förstår hur du känner..hade min dotter i Equador under ett år..men det gick bättre än jag hade trott, vi skickade mail varje dag så det kändes inte så långt bort ändå.Kram Titti

Laila sa...

Stort grattis till sonen! Tur att det finns Skype! Det kommer att kännas som om du hade honom hemma! Och vilken fantastisk utbildning han har kommit in på.
Har kopierat din morotskaka till min digitala receptpärm,det är en typ av kaka som blir bra även med glutenfritt mjöl.
Ha det gott!/Laila

Suz sa...

Mumsigt med morotskaka!
Vad roligt för din son, men jag förstår din oro. Min dotter går på Ljud- och bildskolan i Lund, vågar nog knappt visa henne den här länken ;) Men jag har alltid velat åka till Nya Zeeland, ett spännande land med skiftande landskap och så är får ett av mina favoritdjur.
Kram Suz