tisdag 17 april 2012

Liljor och krokus....Nu har kungsängsliljan rätat ut sig och blommorna håller på och öppna upp. Jag gillar både de vita och vinröda och ha dom blandade i rabatten. Tyvärr brukar jag ha oturen att det går liljebaggar på dom varje år. Någon som har något bra tips så man kan slippa det?Mina nyinköpta krokus är så fina i de praktfulla randiga kjolarna...
Mitt sista ny förvärv till trädgården är Blågull, jag har tyvärr inte någon erfarenhet av det men gillade den härliga färgen på bladen och sen blir det blå lila blommor och det passar in här hos mig.
Det ska få sin plats i samma rabatt som höst silveraxet för bladens färger går bra ihop.

Ha en härlig dag
Kram Anna

Ni får ha överseende för mina bilder framöver då det testas med kameran, nu under tiden det är fotokurs......

6 kommentarer :

Ulrika sa...

Härliga kungsängsliljor och snygga krokus. Blågull luktar underbart men sprider sig i massor!

Kram Ulrika

Tittis Trädgård sa...

Läste att man kan använda Myrr mot liljebaggar, tänkte själv testa det på mina liljor i år. Ja blågull sprider sig, men är lätta att dra upp om de hamnar fel,själv har jag flera sorter och gillar dem verkligen!/Titti

Törnrosa sa...

Härligt med kungsängsliljor redan. Skulle gärna ändra min zon III till din zon I.
Din blågull verkar vara den med mörkt bladverk och den är inte speciellt farlig vad gäller spridning. Absolut inte i klass med den vanliga.
Hej från Törnrosa

Marina sa...

Det är så fint med kungsängsliljor men tyvärr får jag också ofta liljebaggar på mina liljor. Jag klämmer med fingrarna så fort jag ser någon röding och den där bruna geggan skakar jag ner.

Kramar!

Laila sa...

Tror att du kommer att bli mycket nöjd med din blågull! Den kallas också Jacobs stege och jag tror att det beror på att den blommar liksom stegvis, först i den första bladrosetten som kommer upp, sedan sticker stänglarna iväg och i topparna blommar det en andra och ibland en tredje gång. Lååång blomning alltså. Sprider sig villigt och kan lätt flyttas om den dyker upp där man inte vill ha den.
HHa det gott!/Laila

Pia sa...

Hej!
Kungsängsliljan är min favorit bland lökväxterna. Jag hade bara hoppats att de spred sig lika lätt som scillan. Jag köpte en lilja och satte i min moss-stol och där syns den bra, lite upphöjd, precis som en kung;)
Blågullen är fin, din verkar vara av mörkare art. Jag hade en blågull för ett bra tag sedan och den var villig att föröka sig, men nu har den försvunnit, tyvärr.
hälsning från Pia