torsdag 5 juli 2012

Snigelfart.......är bara förnamnet om vår baksida, som sakta och säkert förvandlas till en del av trädgården som man vill vistas i. Men lägg märke till sakta....:)  Vi påbörjade detta jobbet förra sommaren och det är långt ifrån klart.

Checklistan lyder lite så här:

Plank  n
Grind/port x2  n
Trädäck   n
Gångar i trädäck
Utedusch påbörjad  n
Pergola påbörjad   n
Snyggt tak i plexiglas
Massor av plantering
Häck   n
Singel, delvis  n
Spa bubbel   n
Trappsteg till spa
Välja något träd
Någon klängväxt att sätta på insidan av planket, kanske hortensia
Finliret som man längtar tillDäcket som går framför spa badet och den  biten som kommer ut från dörren som står öppen (leder till tvättstugan) det ligger bara provisoriskt på pallkragar men maken har lovat att det är nästa steg att fixa till. Gångarna kommer inte bli lika fullt så breda  och sen ska dom sänkas ner i singel....ja det kommer en fortsättning...... Längst bort har vi valt att sätta ett plank inne i trädgården som skärmar av mot vår gavel där vi tyvärr har en gång och cykel väg där det passerar rätt så många och vi vill gärna ha det lite privat i vår mys hörna. Det går att öppna upp i mitten som en stor port, när vi inte badar sår den oftast öppen.

Det är vanlig bok som är satt som ska bli gröna väggar mellan de olika rummen, där jag står är uteplatsen och det blir som en liten entré dit in från gånen framför spa badet...ja ni ser. Sen har vi valt att klä in spa badet med häck plantor eftersom man tyvärr inte kan varken sänka ner det eller sätta för på sidorna för mycket (service luckor på alla sidor) Hoppas det växer till sig snabbt, det vattnas som attan nu.Det är även satt plantor på baksidan av spat som ni inte kan se.

På utsidan av hela planket har jag satt engelmansvin och vildvin och jag längtar till det kommer hänga över på planket, det ska få sprida sig .......mycket.
Jag längtar till jag ska få börja den riktiga planteringen och det där roliga finliret, men vet inte om det blir i sommar.....


Ni får glömma att ni ser grillen mitt i bild och slangen som ligger framme och lite annat.


Ha en härlig dag snart är det fredag
Kram Anna

3 kommentarer :

AnnaHelena sa...

Vissa projekt drar absolut ut på tiden! Men så bra det kommer att bli!!! Och så mycket ni har hunnit! Jag vet ju själv hur det är när man jobbar mycket och försöker hinna med sånt där på sin lilla fritid. Då blir det lite utsträckt över tid. Men så får det lov att vara.

Fint kommer det att bli!

Kram // AH

Anonym sa...

Ja, ibland går det fort och ibland tar det längre tid.Och ibland jättelång... Men det viktigaste är ju att det blir bra, och det kommer det garanterat bli hos dig! Det ser redan så snyggt ut. Heja Anna! :) Kram Hanna

Katarinas trädgård sa...

Ja, ibland önskar man att man kunde speeda upp saker lite... Men det är ju mycket ni har bockat av på listan så det går ju framåt, och som vanligt i trädgårdssammanhang gäller det att ha tåååålamod!
Kram
Katarina