måndag 13 augusti 2012

Ingen öpppen trädgård....




I år hade jag valt att inte vara med i Tusen trädgårdar men det var inte många som hade sett det.

 OTYDLIGHET på Trädgårdsrikets hemsida och svårt att förstå att man skulle välja "Tusenträdgårdar" längst upp för att få med dom som var med i årets tusen trädgårdar. Tyvärr var det många som missade detta och jag tycker det var tråkigt att det inte var tydliare på hemsidan. Framförallt tråkigt för alla som har åkt runt och mötts av skyltar att vi inte är med i år och även för oss som inte var bereda på att det skulle komma folk hela dagen. Men det är ju så härligt trevligt med alla dessa trädgårds människor så jag kunde inte låta bli och öppna upp min trädgård trots allt...

Varför jag valde att inte vara med i år var att jag själv ville åka och titta på andras trädgårdar och få inspiration men när jag var i min första trädgård smsa maken att du måste komma hem, det har kommer massor av människor som vill komma in och titta. Tur var att vi bara var i Hällestad så jag fick allt bege mig hemåt.
Det blev en jämn ström under hela dagen och det kom en familj som hade kört från Helsingborg bara för att titta in till mig, hoppas ni fick ut lite av min ostylade trädgård. Eftersom jag inte hade planerat att ha några besök så såg ju trädgården inte riktigt ut så som jag ville att det skulle vara, ostylat, gräsmattan oklippt, ogräs och skräp hörnor som inte alls skulle vara där. Jag hoppas att ni som kom fick ut lite av ert besök och hoppas på återseende nästa år om det blir ett nytt tusen trädgårdar. Tack för alla era snälla ord om min trädgård.





Denna veckan är jag ledig, i alla fall från jobb eftersom vi har en hel del och ordna inför lördag då stora sonen V och maken åker till Nya Zeeland för att inkvartera V i lägenhet och skola. 19 år och flytta till andra sida jordklotet känns i mammas mage. Nu är dom fyra svenska killar som ska dela lägenhet och det känns skönt. Hoppas han får "The time of his life"

Ha en underbar dag
Kram Anna

10 kommentarer :

Helena sa...

Just detta som du beskriver har fått mig att avstå från att vara med...det känns som om att har man en gång anmält sig så kan detta mycke väl hända :-( hoppas problemen de har med sidan kan rättas till...
Gulligt av dig att du åkte hem!
KRAM från mig!

Anonym sa...

Vilken mardröm, jag hade blivit superstressad om det hände mig! Du verkar ju tyvärr inte vara den enda det händer heller tyvärr. Absolut inte ok, tycker jag! Hoppas att jag slipper råka ut för detsamma nu när jag finns med, men jag hörde av flera av mina besökare igår att de också tyckte att hemsidan var hopplös och svåranvänd.

Så fint av dig att ställa upp ändå, men synd att du gick miste om din trädgårdsrunda. Jag hade en jätterolig dag med fullt av folk och är glad att jag bestämde mig för att vara med. :)

Hoppas du fått mitt mail, tyvärr är det dagis-business as usual som gäller för mig imorgon... :( Kram Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Så det kan bli! Jag var så förvånad när jag läste att man skulle gå in under "Trädgårdsriket", jag trodde det skulle vara en hemsida med namnet "1000 trädgårdar", tji fick jag.

Tråkigt att det var otydligt, det kanske kan bli bättre till nästa år, det får vi hoppas.

Samtidigt tror ju inte jag att du ens behöver snudda vid tanken att din trädgård inte var perfekt.....för det är den ju ändå!

Varför åker inte du med till NZ? Eller, det blir senare, kanske! Ha något att se fram emot. Gissa om han får sitt livs tid där och kul att dom hittat lägenhet att dela. Tänk vilka kontakter han får över hela världen! Varför är det inte jag som ska iväg????

Agneta kramar

Kerstin sa...

Oj, vad tråkigt att du inte fick titta runt själv. Jag letade faktiskt efter din trädgård, men hade upptäckt att man var tvungen att välja rätt i menyn och såg att du inte var med då. Annars hade jag gärna kommit och tittat. Det verkar jobbigt att behöva visa runt folk när man inte alls är förberedd. Hoppas de löser det till nästa år.
/Kerstin

Katarinas trädgård sa...

Usch vad dåligt! Men jag gjorde ju precis samma misstag, kommer du ihåg att jag trodde du skulle vara med? Inte alls bra att man alltid är med om man varit med en gång. Du måste maila Gunnel Carlsson & Co och klaga!!!
Har du bestämt dig angående morgondagen? Jag blir ganska sugen när jag ser dina bilder...
Kram
Katarina

Anonym sa...

Hej Anna

Min man och jag var några av de första som var hos dig för att titta på din fina trädgård. Vi körde dock vidare efter att din man förklarat att ni inte var med i år.
När jag nu läser att du avbröt din egen runda för att åka hem och ta emot folk i din trädgård istället så måste jag ge dig en eloge. Så himla snällt av dig! Trist bara att vi var lite för tidigt ute för att gå miste om detta. Jag håller tummarna för att du är med "på riktigt" nästa år så jag får se den då och så får jag fortsätta följa din blogg så länge.

PS. Förstår din mammaoro för sonen, men det kommer att gå sååå bra. Man blir allt lite avundsjuk på honom.

Hälsningar
Camilla

Limetwig sa...

Nämen oj som det kan gå... snopet att behöva avbryta din runda men kul att så många vill se din! Låter som ett konstigt system.
Jag va själv 19 när jag flyttade, men det va bara 15 mil ;) Tur de är några stycken så de kan hålla varandra i handen :) men det hjälper ju förståss inte dig din stackare :(
Ha det bäst!

Le petit jardin sa...

Det låter så trevligt med Tusen trädgårdar och jag hade själv en tanke på att komma iväg och hälsa på i några trädgårdar. Men jag kom aldrig iväg detta året..Det låter så kul att vara med (när man fått sin trädgård iordning), men väldigt trist när upplägget är dåligt från de som ska stå för informationen utåt. Ja, hoppas det rättar till sig!

Vilken härlig trip i livet för din son och jag känner verkligen med mitt mammahjärta hur orolig du är. tror dock att sonhjärtat säger något annat...typ wooooow

Kram Kajsa

Marina sa...

Oj, det var ju lite snopet att det kom en massa folk ändå. Inte lätt för vare sig dig eller dem som trodde du skulle ha öppet.

Jag önskar både er som stannar hemma och sonen som flyttar lycka till.

Kram

The Secret Garden sa...

Och jag fick aldrig några afficher med posten att sätta upp, som sagt var, så jag fick göra egna...det här året också.

//Boije