fredag 24 augusti 2012

Ny plantering.....Bambun tillhör en av mina favoritväxter och i sommar har det flyttat in fyra nya plantor på baksida av vår hus, ja ni vet där vi håller på runt spa och trädäcket vi byggt. Tyvärr har vi inte hunnit med så mycket som önskat med att färdigställa baksidan men det kommer fler sommrar.

Tanken är i alla fall att det ska bli lite Japan inspirerat men det är inte helt färdig i mitt huvud än men lite växter är inköppta. Tyvärr blev det något mörka kvällsbilder idag men jag ville visa mina bambu plantor....dom svarta stolparna står bara lite provisoriskt i singlen, jag väntar in maken nästa vecka innan dom ska slås ner eftersom jag är rädd för att jag skulle kunna banka ner dom i elkablen som går till utebelysningen.....det hade varit just snyggt :;) Tror inte att maken hade blivit särskilt glad.

Två av bambu plantorna har svarta stammar eller vad man nu kallar det, riktigt snygga men dyra. Nu hoppas jag dom växer till sig snabbt så dom kan hänga ut över däcket. 

Ha en underbar fredag
Kram Anna


4 kommentarer :

Ruben sa...

Jättesnyggt kommer det att bli! Vilka sorter är det? Jag har 'Simba', det är en rätt så hängande sort, men stammarna tillhör väl inte de allra vackraste.

Ha det gott!
/Ruben

Suz sa...

Så fint, bambu ger en härlig känsla och är så krispigt gröna!

Har uppdaterat mig här på din blogg efter lite bloggsemester:) Åh, vad det gör ont i mitt mamma-hjärta när jag läser om din sons äventyr. Klart man vill att ens barn ska uppleva massor och ta sina egna steg, men att ha dem så långt bort! Jag förstår dig! Har själv en 17-årig dotter som just nu går på gymnasium i Lund, men drömmer om New York och massor av andra ställen långt bort från hemmet. Tids nog ska jag oroa mig. Men jag förstår att du inte känt dig på topp när de reste. Och så alla de där blandade känslorna, man är glad för deras skull och så ledsen för att man vet att man kommer att längta såå efter dem!
Tur att det finns teknik idag som gör kommunikationen enklare:)

Ha det gott och tack för all fin trädgårdsinspiration de delar med dig av här på bloggen!

Kram Suz

Kerstin sa...

Vad snyggt det blir! Jag planterade några 'Asian Wonder' i våras. De har också mörka stammar och är så fina, framför allt i motljus på kvällarna.
Vilka fina stolpar förresten. Jag såg några liknande i metall med murgröna på i en tidning och det står på min mentala önskelista, men det verkade som ett stort projekt. Men tar man vanliga trästolpar blir det ju riktigt överkomligt.
Hoppas du får många fina kvällar på uteplatsen bakom huset där du kan beundra dina bambun innan det blir alldeles för kallt och mörkt på kvällarna. :-)
/Kerstin

Berit sa...

Blir snyggt!!! jag skulle vilja ha bambu här men den är inte riktigt så härdig så den fixar våran kalla vinter.
Ha en underbar dag!!