söndag 26 augusti 2012

Vilken växtkraft...Trots att jag klipper ner min skogsklematis rätt så hårt varje år, så har den en tendens att ta över men i år är den helt tokig. Sen i sin tur så har jag låtit den vara för det har varit så skönt att den täcker badrums fönster och det har varit skönt och svalt där trots söderläge.
Här kan man inte se att jag har ett rullat armeringsnät som håller upp dessa klematister. Tre olika som blomma olika tider men just nu är det bara den vita skogsklematisten som blommar och det är samma sort som på husväggen. Den har äntligen blivit som det var tänkt, att det skulle hänga över sidorna. Mängder av små vi blommor som fröar av sig i mängder sen. Nästa vår kan jag gå och plocka hur mång askott som helst överallt i trädgården. Ni kan se på urnarn med lönnen som står i ett hav av denna klematist som ha frösått sig i bland stenarna och två skott har fått bo kvar och dom har tagit sig rejält i år.


I dag hoppas vi på att komma iväg på jakt och fiske mässa men vädret ser inte så lovande ut så vi får se hur det blir.


Ha en skön söndag
Kram Anna7 kommentarer :

Betong ute och inne sa...

Grattis, hoppas du haft en bra dag?! Trots att v är långt bort, förstår att du redan saknar honom! Kram

Ninnis sa...

Vilken kraft det kan vara i växtligheten och med dina gröna fingrars hjälp så...=)

Ha en bra dag !

Kram Ninni

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi.. den ser verkligen ut att trivas. :)
Kramar!

Katarinas trädgård sa...

Hjälp vilken växtkraft! Hoppas den inte blockerar dörren när ni ska ut i morgon...
Kram
Katarina

Ulrika sa...

Den klematisen är helt galen men vacker. Jag tog bort min förra året när den till och med letat sig in på vinden och snärjt sig in i alla andra växter i rabatten. Men på rätt plats väldigt snygg!

Kram Ulrika

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!
Jag har missat flera inlägg.....men nu är jag påläst.....det är skönt att höra att du känner dig gladare och att sonen verkligen trivs down under.

Och Hobbit byn ser ju helt bedårande ut, där kunde man riktigt tänka sig att grotta in sig och det ser ju så grönt och fint ut...härligt!

Din japanska hörna ser så jättefin ut och bambu är en riktig favorit här också! Det rasslar så fint i bladen när dom rör sig lite lätt i vinden och du har gjort så fint med grus, jag tycker det ser riktigt japanskt ut och dom svarta stolparna är bara så coola.

Vilken klematis. Skogsklematis, vad heter den på latin, tro? Jag skulle vilja ha sådan vid ett par stängsel vi har för Leia. Måste köpa sådan!
Jag tycker ju om när det väller ut av grönt, det ser så läckert ut.

Agneta kram

Le petit jardin sa...

Skogsklematis, verkar vara en riktig baddare på att växa :) den ska jag ha i åtanke till min portal i trädgården..

Kram Kajsa