måndag 8 april 2013

Ett ont måste....


 
Denna bilden är min egen.
 
...för mig är att ha en fungerade torkställning ute. Jag älskar att få hänga ut tvätt så fort vädret tillåter och jag njuter av nytvättat som luktar ute fräscht. Det tråkiga med det är att ha en ful torkvinda i trädgården som tar upp plats och som sagt inte är så så speciellt snygg. När vi började bygga om baksidan åkte torkvindan ner och nu är vi inne på att bygga något enkelt. Tittade runt på nätet och har lånat lite bilder som kommer här...
  
Nu får ni ha ett stort överseende....jag har försökt mig på att rita, jag som inte kan rita, men för att förklara hur jag tänk är det lättare att visa på papper....det här är i en del av trädgården som inte är klar än men jag har en tanke och har även i allt detta lovat maken att han ska få ha en större damm, (allt för att slippa den lilla tråkiga vi har på framsidan). Här hade jag i alla fall tänk att torkställningen ska få vara.
 


 
 
Från sidan sett ska den vara svart med smala liggande pinnar och sen en klängväxt som ska få dölja så gott det går. Vad tror ni? Har ni några andra tips hur man skulle kunna göra?
 
 
Ha en härlig start på veckan
Kram Anna
 


 
 
 
 
 
 
 


9 kommentarer :

Hemma på Sjuan sa...

Åh vad fint du har skissat! Ser ut som en toppenidé! Något jag ska fundera på här hemma, tycker inte heller om dessa torkvindor men såå härligt att få hänga tvätten ute.
Ska ni hämta hem en liten valp snart? Så mysigt! Här vet vi fortfarande inte säkert om Svea är dräktig...
Ha en bra start på veckan, kram Suss

Anna Vattenkanna sa...

Det där med torkställningar är inte lätt. Det finns en vägghängd, hopfällpar torkvinda som heter WallFix. När man inte använder den sitter den hopfälld mot en vägg eller plank och så sätter man på ett slags skydd. Fortfarande en vinda men man slipper pinnen i mitten och den är lätt att få bort.

Kram

Kerstin sa...

Jag såg en torkställning som ser ut ungefär som den vita på din bild, den med massa krussiduller, fast enkel och svart. Den har snurrat runt i mitt huvud sedan jag såg den på en blogg och jag är så sugen på att prova att bygga en. Fast det lär ju inte bli av i år heller, men snygg var den. Enkel svart med en pinne ner på varje sida och så en överhängare eller vad man ska säga, så att man kunde ha 3-4 linor bredvid varandra.
Lycka till med torkvindeletandet/-byggandet. Det finns verkligen snyggare lösningar än vanlig torkvinda. :-)

Tittis trädgård sa...

Så fin teckning du gjort! Det kommer nog att bli superfint! Min man gjorde en fin torkställning förra året som jag tycker jätte-mycket om, den påminner om den vita du visar men min är svartmålad med gjutjärnskonsoller. Hoppas du hittar en bra lösning./ Kram Titti

Susihus sa...

Det där kommer att bli toppen! Håller med dig många torkställningar är inte för fagra. Det är en snygg bygga-hemma modell i boken Ute blir Inne.
Må gott
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Något liknande som Anna Vattenkanna tipsade om hade jag förut, en Brabantia vägghängd sak som man bara vinschade ut och in efter behag. Syntes nästan inte. Men som du har ritat ser det jättefint ut!
Lycka till, kram!

p.s. mindre än en månad tills valpisen kommer.....d.s.

Fru Grep sa...

Jag gillar din skiss. Torkställningen blir en naturlig del av trädgården och sticker inte ut så mycket. Snyggt!

Marina sa...

Rita kan du ju!

Vi byggde en torkställning förra året. Den påminner om den i vitt trä med rosor vid.

Kram

Ulrika sa...

Vilket smart sätt att slippa den fula torkvindan. Den idén måste jag få stjäla. Eller låna låter ju bättre.
Ha en bra vecka!
Ulrika