måndag 20 maj 2013

Förvandlingen....

 
 
 
Den nya rabatten börjar delvis ta form både i min tanke och i praktiken. I lördags när det var 30 grader varmt flyttades det plantor och även dom nya plantorna kom i marken. Nu börjar det verkligen hända lite även om det är en lång väg kvar så känns det underbart att den är påbörjad lika som det är en härlig resa kvar där det ska väljas fler växter. Man kan väg säga att halva är påbörjad men långt ifrån klar sen är den andra halvan inte påbörjad alls.
Idag får ni i alla fall se de påbörjade arbetet och jag hopps kunna fortsäta under veckan eller i alla fall till nästa helg.

 
Mot förrådet ska det bli en hosta häck som leder in och ja visst kommer det växa igen lite men det ska skymma trampstenarna lite, så snart ska dom kommer på plats, sen får jag se om något år hur hostan tar sig.


Lavendelen som stor på plats redan innan ska få bli något bredare med några plantor till. Runt skålen är det silver arv, grå kattfot, sen vill jag minnas att det finns någon lågväxande malört...någon som vet? Tanken var att dom skulle få växa samman runt den svarta skålen och sprida sig in bland salvian "caradonna".  Fler salvia är ett måste för det ska vara ett hav av denna underbara växt.

 
Den röda lönnen blev ett härligt bryt och jag skulle gärna vilja sätta en till men vet inte riktigt var.Det kommer bli gångar in från tre håll som det ser ut just nu, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vad det ska bli för stenar.
Zelda har redan hittat sin favorit plats i en av rabatterna och det kunde inte bli bättre, här under hosta bladen är det svalt och skönt i skuggan. Hu som hon växer vår lilla tjej, nu går det undan.
 

 
Sen ska jag inte glömma att här ska även den svarta pergolan fortsätta, en plint är nergrävd och sen är det en kvar, den som stå mitt i bild, där ska den ner. Pegolan kommer gå fram just förbi trädet så dom inte står i samma linje.
 
Här kan du titta in och se hur det påbörjades >>>>
 
Här kan du se hur det såg ut från början >>>>
 
 
Vad tror ni alla trädgårdsproffs därute, har jag blivit helt tokigt?
Ha en underbar start på veckan / Kram Anna
 
 
 
 


11 kommentarer :

Anonym sa...

Stiligt! Jag gillar verkligen dina växtval! Japansk malört är låg, ca 15 cm, och jättefin. Kolla in den! Och ha en fin måndag. Själv har jag ingen lust att gå till jobbet, vill bara vara hemma och gräva ner mina nyinköpta blommor från Lödde... ;) Kram från Hanna

Lena/isis sa...

Verkligen snyggt!! Gräver ni hål för de stora plintarna för hand eller får ni in nån maskin som gör arbetet ??

Kram

Anonym sa...

Du får till det så snyggt och din vackraste blomma i rabatten är Zelda
Skånska Barbro

Malin - I min trädgård sa...

Nu är ju inte jag något trädgårdsproffs, men wow! Det ser superfint ut! Det här gav mig massor med inspiration, vilket jag behöver. Den där pergolan kommer jag ta med mig....

Ha en skön vecka!

Kram Malin

Trädgården på Höjden... sa...

det kommer bli så himla bra och så långt du redan har kommit. zelda är ju bara så otroligt söt. hon hittar verkligen sina favoritplatser.
kram åsa

Sylvia sa...

Det blir jätte fint ! Har själv börjat funderar på en ny rabatt. Trodde gubben skulle bli tokig men han var helt med på noterna :) Nu ska jag "bara" komma på vad jag vill ha där i.

Lantligt i smultronbacken sa...

Men härligt. Så snyggt det blir.
Hihi, känner igen det där med djuren i rabatterna, på den svala jorden trivs de. Min katt lägger sig plattfall på tulpanerna, mindre roligt.

Kram Teres

Petra sa...

Vad fint det blir! Och vilken helt underbar bild på Zelda längst ner.

Snäckskalsdalen. sa...

Mmmmm, så fint och vilken energi. Jag förstår att lilla Zelda hittar sig platser att bara betrakta det hela från, där under bordet var ju perfekt och på jorden också! Skönt att hon inte hjälper till med grävandet ännu! Hon är otroligt söt!
Kramar

Flower of Fame sa...

Ser spännande ut. Kommer bli fantastiskt fint! Söt Zelda är! Kram Pernilla

Skånetjejen Camilla sa...

Ser redan jättefint ut och när allt väl är på plats kommer det bli kanon. Du är duktig på trädgårdsdesign.