onsdag 19 juni 2013

Äntligen.....


 
.....har dom vackra pion knopparna öppnat sig hos mig. Jag hade, och lägg då märke till hade en stor fin vit pion som jag tyvärr inte har något namn på men den doftar underbart. Numera har jag en något mindre eftersom den inte tyckte om min flytt i våras, det känns som bara halva plantan finns kvar. Antagligen är det därför den är lite sen också.
För ca en månad sedan köpte jag min andra pion som också blev en vit denna gången en vanlig bondpion. Även den ser ut att bli väldigt sen och nu kom jag på att jag glömde att fota den, så bild får komma en annan dag.

 
I flera år har jag tagit små skott av min rönnsumak och försökt göra små bonsai träd och det har gått rätt så bra fram till förra året. I vintras glömde jag att sätta in krukorna i växthuset och alla frös ihjäl. Så tråkigt eftersom vissa av dom hade jag haft i flera år. Men jag tar nya i år, här har en fått hamna i en gammal hink och några har bara fått små krukor.

 
Ett litet skott som har fått Zelda skydd så hon inte springer ner den.

 
Två skott som har fått en bra placering ska få stå kvar på sin plats. Många av er tycker nog inte att jag är klok men jag gillar rönnsumaken och visst den sprider sig lätt och man måste hålla efter den men om man gör det och klipper bort skott så går det hur bra som helst, i alla fall här hos mig.

 
 
 
Ha en härlig mitt i veckan
Kram Anna
 
 
 
 
 


8 kommentarer :

Anonym sa...

Så roligt att följa skapelsen i din trädgård ( som redan är superfin ) Trädgårdens vackraste blomma även hon gör sig bra på bild lilla Zelda.
Skånska Barbro

Anna Vattenkanna sa...

Men så söt Zelda är. så uttrycksfulla ögon.

Rönnsumaken och jag är ovänner här hos mig. Rotskotten gör mig galen! Men visst är den fin, det var ju därför jag planterade den för 15 år sedan.

Kram

Maria-Snickaregården sa...

Pioner är så vackra. Nu har mina börjat blomma också. Doften är fantastisk.
Kram Maria

Louise sa...

Vad fantastiskt söt hon är, Zelda! Piontider är härliga tider! Efter en flytt kan det ju ta något år innan de kommer tillbaka som vanligt.

kram louise

AnnaHelena sa...

Man bara smälter av Zeldas blick...Så otroligt fin hon är!

Grannen hade en rönnsumak en gång i tiden. Ett rotskott hamnade på vår tomt och jag grävde upp det och satte det i en stor kruka. Det verkar trivas jättebra där! Kul!

Kram // AH

Rose-Marie sa...

<3 Pioner ... <3 Zelda ... :)

Hemma på Sjuan sa...

Pioner är så vackra!
Härliga trädgårdsbilder, jag gillar allt grönt ;)
Så stor hon har blivit er lilla Zelda, tycker mina små växer men de är fortfarande små :) Kram Suss

Sylvia sa...

Jag är oxå tokig i så fall. Gillar Rönnsumaken jätte mycket. Den har nu slängt i väg lite skott i gräsmattan som jag har ett par som vill ha. Någon ska jag sätta i en kruka. Hoppas att jag kommer ihåg att sätta in den i växthuset till vintern..
/ Sylvia