tisdag 4 juni 2013

Kvälls dopp....


 
Vädret skiftar och det känns rätt så skönt att det har fått bli riktigt genomblött i marken, så nu fram med solen lagom till student och skolavslutningar. Tack och lov så ser det rätt så lovande ut de kommande dagarna.
Det lilla fågelbadet gjorde jag som en test när maken fick över lite betong när han gjorde bänkskivan till uteköket. Lite slarvigt i kanterna men det ska bli ett nytt nu när jag ser hur användbart det är med stora fat i trädgården.

 
En av mina klätterhortensior har så nätt börjat blomma och dom är ju så vackra. Jag funderar på att sätta just hortensia i min nya pergola på framsidan. Maken har just fått ner den sista plinten och jag hoppas snart att jag kan plantera mina hortensior, ska nog ta mig ut till plantskolan och köpa så de inte tar slut....eller det är ingen risk än??

 
Men oj så vackert det var i skogen i går kväll. Maken och jag tog med Zelda till Måryd som är ett naturreservat som ligger nära oss. Det finns mindre dammar att bada i för hundar och underbara promenad stråk. Vi tog bara en kort tur ner till dammen och skulle se om Zelda var sugen på ett dopp, och om hon var hon for rätt i och upp igen och ner igen, sen höll hon på så. det var full rulle i henne och hon var helt lycklig. Jag tycker det är bra med hundar som gillar vatten och vår Alvin var lika tokig i det som Zelda verkar.
Varför vi tog bilen när det är så nära är att vi tränar Zelda att sitta i buren när vi åker och dels för att det är lite väl långt för henne och gå dit trots att det ligger nära. Mysigare att få gå en liten runda i skogen i stället.
 
 
Ha en härlig dag
Kram Anna
 
PS. Jag vill även passa på och hälsa nya följare Välkomna, det är så härligt att ni har hittat hit♥
 
 
 
 
 
 
 


8 kommentarer :

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad fint med betongfatet. Jag är ju en älskare av just betong i trädgården och man kan inte ha för mycket enligt min åsikt. Perfekt fågelbad med

Kram Teres

Stein sa...

Så flott med hosta planteringen rundt det opphøyde betongfatet! Du har som vanlig veldig godt øye for detaljer! :-D
Ha en fortsatt fin dag.
Stein

Kari-Anne sa...

Flott og inspirerende blogg Legger deg til i min bloggliste.

TittisTrädgård sa...

Så fint med fågelbadet och alla Hostor runt omkring, och Alliumbollarna som svajar i bakgrunden. En underbar bild! Det är så kul att följa hur det går för Zelda, hon är en liten sötnos!/ Kram Titti

Fröken Generös sa...

Nu är det verkligen en härlig tid!
Fågelbadet blev finfint!!
Kram Helena

Furulunden sa...

Så fint med det espalieret, klatrehortensiaen, allium liker jeg også godt. Du og jeg har nok litt samme smak, men jeg har bare ikke rukket å få alt svart her i det "nye" huset ennå:) Men det kommer. Mannen har så vidt startet malingen mot bakhagen :)

Anonym sa...

Angående kommentar hos mig:
ja, men det är ju en av dem som bestämt om vindkraften i kommunen....som NU gör som han vill, eftersom det är på hans mark!! och han sitter i både fullmäktige och styrelsen!! och hans bror, och de bor båda här i byn och bestämmer allt som händer i byn!! och har kommunen i ryggen för de bestämmer vad som händer i kommunen också!!

//BOije

Malin - I min trädgård sa...

Hortensia blir nog snyggt tror jag.

Vad underbart det låter med ett kvällsdopp och en kvällspromenad! Tänker tillbaka på tiden med hund och den livsglädje som de visar vid sådana tillfällen. Hellyckliga liksom :).

Ha en skön kväll!