lördag 29 juni 2013

Två stor favoriter...


 
Tänk om lavendelen och salvian kunde blomma hela sommaren, det hade varit bra härligt. Dom hör verkligen till mina storfavoriter i trädgården och de lyser upp i rabatten så härligt.
Vid min hemmagjorda bänk har lavendelen frösått sig själv runt benen på bänken, tänk att dom väljer ett ställe som jag tycker är helt perfekt och dessutom en stor planta på varje sida.

 
För min del gillar jag kombinationen av lavendel och salvia och jag använder mig gärna av de mörka sorterna. Lavendelen är hidcote blue och salvian är caradonna och mainacht. Nu överväger jag att fortsätta plantera just salvia sorterna på fler ställen i trädgården men jag kan inte bestämma mig helt, man vill ju har blommer som blommar under lite olika perioder så kanske det får bli någon annan sort.

 
Kramar från Anna ♥ Zelda
 
 


4 kommentarer :

Anonym sa...

Vackra bilder. Som vanligt! Älskar också Salvia :-)

/Emma W

Suz sa...

Vad fort hon växer, Zelda! Jag hade alldeles glömt bort hur fort det går! Så söt hon är:)

Härliga bilder du visar:) Här är lavendeln också en favorit och jag brukar ha i krukor under sommaren för att sen sätta ut dem i rabatterna på höstkanten (tyvärr glömde jag alldeles bort det i höstas och frosten tog dem).
Salvia har jag inte provat, det får bestämt bli en ny bekantskap - får fundera på var den skulle kunna passa.

Ha en fin helg, trots ösregn!
Kram
Suz

Marina sa...

Jag är inte alls lika förtjust i salvian som i lavendeln faktiskt. Har både rosa och lila och den är fin men inte mer. Lavendel däremot älskar jag.

Kram till dig och Zelda!

Annika Christensen sa...

Hej Anna!

Så stor Zelda redan blivit. Söt som bara den.
Hörs på mejlen.
Annika