fredag 28 juni 2013

Ettåring på besök....


 
 
Jag vet inte om ni kommer ihåg det men för ett tag sedan skrev jag om klockrankan som jag för första gången har släppt in i min trädgård. Det är inte så allvarligt som det låter men det har för mig varit en okänd växt som jag av en slump hittade, du kan läsa mer här.
Sanna Töringe satte två plantor vid sin port och se så vackert det blev, jag satte en eller rättare sagt om sanningen ska fram så satte jag två i en större kruka med ett rullat armeringsnät. Nu har den växt så mycket att jag har fått binda upp den mot huset och där ska den få vandra längs med taket, ska bli häftigt att se hur stor den blir och såklart hur vacker. Spänningen lider.... och fortsättning följer.

 
Den har en härlig mörk färg på baksidan av bladen som den stolt visar upp, det passar mig perfekt för just den färgen är vacker.

 
Här längs med undertaket ska den få vandra men ovanför fönsterna, hoppas det bli lyckat för då får ettåringen komma på fler besök.
 
 
Ha en härlig fredag, på schemat idag står det nytt gips, äntligen.
 
Kram Anna
 
 
 
 
 


5 kommentarer :

AnnaHelena sa...

Klockrankan är jättefin!
Hoppas du får din att blomma. Jag har haft den några somrar och den har vuxit och vuxit och trivts, men några blommor har aldrig kommit...
Ändå sådde jag hur tidigt som helst.
Du bor ju dock på lite varmare breddgrader än jag, så hos dig kanske den lättare hinner blomma!

Kram // AH

Le petit jardin sa...

Vilken fin blomma, den måste jag kolla närmare på

kram kajsa

Bjørkvold besøkshage sa...

Hvilken herlig klokkeranke port! Jeg har sådd klokkeranker i i 3 sesonger nå. De er riktig flotte selv om de her jeg bor ikke blir riktig så store som hos deg på grunn av klima. Frøene må ikke være for gamle, de må settes på høykant og de må bløtlegges. Her i Norge koster de neste 200,- pr stk, så det er lønnsomt å så selv.

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, ja, en sån hade jag förra året och den stod skyddat i mot en västervägg och den blommade till slut, och vilka blommor!
Så fram med lite mer sol nu, vädret!
Kram

Marina sa...

Klockrankan är så fin!
Det är faktiskt flera år sedan jag hade den men det är nog dags igen minsann.

Kram