tisdag 9 juli 2013

Inte helt klart än.....


 
 
 
....men jag visar ändå vad som har hänt med skålarna som jag köpte förra veckan. Dom har intagit den svarta färgen och även ett leca block som först blev putsat och sen fick även det svart färg på sig. Nu ser det ju rätt så tråkigt ut i rabatten runtomkring men jag har lite svårt att välja vad det ska bli för växter. Det står redan en bambu, en klotrubinia, en klätterhortensia som klättrar upp för plankets insida, murgröna och sockblommor slås om platsen som marktäckare men på var sin sida i rabatten.
Ett av faten står på ett halvt lecablock som även det är svart målat efter att det blivit putsat. Jag hoppas murgrönan kommer täcka runt faten snart det kommer bli snyggt, hoppas jag. Nu måste jag få in någon färg, frågan är bara vilken, några tips?
 

 
Spegeln på planket är nog snart ett minne blott, bambun är av den aggressiva sorten och den har redan börjat sprida sig. När jag flyttade den från sin ursprungliga plats fick jag inte upp plåt kanten som jag grävt ner och jag ser redan nu att det borde bli en ny. Här ser ni även klätterhortensian som jag satte förra sommaren, den får gärna komma igång ordentligt i år annars går jag och köper en till.
 
 
Ha en härlig dag
Kram Anna
 
 
 
 


8 kommentarer :

Anonym sa...

Hej igen!
Du är bara så snitsig ( fiffig )
komma på att använda lecablock härlig skaparanda!! Förslag på färg: Rosa med dragning åt det blå hållet så håller du din blåa stil

Hälsning Skånska Barbro

Villa Vårgatan sa...

Ja, du är bara så kreativ! Kommer att bli jättefint med murgrönan runt den snygga faten. Jag tycker också att du ska ha något åt det blåa hållet, ett återkommande tema din trädgård.

Ha en fortsatt fin dag!

Kram Eva

Ninnis sa...

Så snyggt...tack för bra ideer....=)
Jag gillar din gröna tanke men något blått eller kanske vitt skulle passa....???

Kram Ninni

Piasofia sa...

Jag tror att klätterhortensian är lite trög i starten. Satte själv en förra året som inte heller kommit igång.
Kul idé med lecablock, passar ju perfekt till din buddha.

Hälsn.
Pia

Anonym sa...

Jag skulle välja något i lila. Kram Eva i Skövde

Anonym sa...

Mörk, mörk vinröd föreslår jag. Ta en titt på grekisk vädd, den blomfärgen skulle göra sig bra med svart sällskap.
Ha det bra! // Åsa

Borgmästaren sa...

Tycker vitt varit snyggt till. Olika sorters vita blommor, olika storlekar. Kul blogg du har!

annamariaelle sa...

Mörkt röd/vinrö. Tex italiensk klematis, liljor eller så botaniserar du bland sommarblommor. Eller är det bara bladverket du vill ha så röd berberis, Heuchera eller revsuga?