söndag 22 september 2013

Ännu en blomning....

 


 
......bjuder lavendelen på och jag kan knappt tro det. Lavendel som blommar för fullt i slutet av september, och jag som hade tänkt klippa bort alla gamla blomstänglar.Man tackar, bugar och inombords njuter man. Jag strossar runt i trädgården och går igenom vad jag har gjort denna sommaren, jag får nog säga att jag är lite nöjd för vi har hunnit med en hel del även om vi inte blev helt klara. Det som är bra med att inte hinna är att man ofta ändrar sig när man får fundera lite till. Helt enkelt att tanka om och ta lite bättre beslut. 
 
 
I den stora krukar har den stora kattfoten fått ta plats, det är inte helt omöjligt att det åker upp idag för att hamna tillsamans med dom andra silvriga växterna i rabatten. Jo jag tror nog att den ska få göra det. Kotten är från Lödde plantskola.. 

 
 
Idag hoppas jag på att få ner all min lök och jag ska göra ett tapert försök i alla fall. Några ska nog få ta plats i en kruka, är tanken i alla fall. Ni som har satt i kruka, har ni varit nöjda?
 
Nu ska det bakas surdegsbröd och det är samma som görs varje lördag och söndag, här hittar du receptet.
 
Ha en underbar söndag alla fina som tittar in
Kram Anna
 
 
 
 
 
 
 
 
 


5 kommentarer :

Katarinas trädgård sa...

Tulpaner i kruka tycker jag fungerar utmärkt. Skönt att kunna flytta krukan när de är överblommade och fula. Egentligen ingen brådska med att sätta tulpaner, vissa säger att det är bättre att vänta till mitten av oktober. Smålökar däremot ska man få i jorden så snart som möjligt.
Ha det bra!
Kram
Katarina
PS får jag publicera en bild på dig och Maria från Overdam? Tänkte skriva så här roligt har vi i Lunds trädgårdssällskap...DS

underbarahem sa...

Här blommar också lavendeln, det är otroligt vilken sommar vi har haft...dina svarta krukor är väldigt fina.
Ha en bra söndag!
Birgitta

HönaPöna sa...

Hej... vilken härlig blogg jag hittade till, gillar din trädgård massor! Lägger till dej i min blogglista, för hit vill jag kika in fler gånger! :-)

purple area sa...

Fina bilder, det blir så snyggt med svart till det gröna!

/Susann

Trädgårdstid sa...

Hej Anna!

Tulpaner i kruka är superfint, men kom ihåg att ställa krukorna under tak över vintern. Det gör hela skillnaden mellan katastrof och dröm. De behöver inget vatten under vintern, men regnar det i halvfrusna rukor så stannar vattnet och lökarna ruttnar. Jag har mina i växthuset och det fungerar perfekt, och dessutom blommar de tidigare.

Kram
Elin