tisdag 31 december 2013

Liten årskrönika..

 
Var månaden då vi bestämde oss för det det skulle få flytta hem en ny liten valp hos oss. Det var massor av snö och "I love it" en ordentlig vinter som höll i sig.
 
 
Var månaden då snön fortfarande låg som ett vitt täcke. Vi började planera vårt utekök och inspirationen flödade. Jag började även titta runt bland olika träd för nu skulle det bli mer höjd i trädgården.

 
Kylan höll i sig och mer snö kom, stackars penseerna hade inte en chans, inte dom första i alla fall. Zelda föddes den 6 mars och lyckan var fulländad, ny hund på väg. Vi började titta runt på nya utemöbler till nya uteplatsen. Vi grillade korv mitt i trädgårdsbestyret när vår känslorna tittade fram trots kyla.

 
Trädgårdssäsongen tar fart på allvar och den nya ringen trädgården fixas. Allmänt trädgårdsarbete tar fart, måla krukor kratta rabatterna. Uteköket påbörjas och nedräkningen till lilla Zelda som ska komma i maj börjar. Jag blir överraskad när det visar sig att klövern som jag ställde i växthuset har börjat spira i sin kruka, den klarade den långa kalla vintern. Vår finaste lilla Alvin som inte finns hos oss längre skulle blivit 3 år den 18 april.

 
Zelda hämtas hem den 4 maj och lyckan i familjen är komplett igen. Nya rabatten runt cirkeln börjar ta form och två nya träd flyttar in. Mina första 100 queen of night blommar i ett härligt hav...

 
Massor av nya växter flyttar in och jag njuter av att få fylla på dom nya rabatterna. Salvian blommar och det är så vackert. Kiwin blommar i massor och gångar byggs. Jag blir opererad i min fot och gips i 6 veckor är ett faktum.

 
Uteköket blir klart och både maken och jag är nöjda. Goda stunder- tokiga idéer får en egen FB sida. Den nya pergolan står på plats och det blev så bra som jag hade tänkt, eller bättre. Massor av små kiwi frukter tittar fram och äntligen har dom kommit igång ordentligt. Jag får besöka både Katarinas trädgård och Villa vårgatan, massor av ny inspiration flödar. Gipset åker av i slutet av månaden och jag har massor att ta igen.

 
Jag blir ett år äldre och det är rätt ok för jag känner mig som 30 ändå...
Solhattarna är som allra vackrast och jag lovar mig själv att det ska bli många fler. Uteduschen blir klar och invigs i jubel.

 
Hortensian är som allra vackrast och nästa år ska jag komma ihåg att köpa fler. Vi firar 14 år som makar. Silver rabatten börjar ta form, ett silverpäron flyttar in, ytterligare 250 lökar planteras. Vi badar den 11 september och det är 17 grader i vattnet. Nya resmål planeras och nästa stopp blir Tokyo.

 
Stormen Simone drar fram och förstör hur mycket som helst, min stora rönnsumak blir ett offer. Jag som äntligen hade börjat få in fler träd..
Lökar planteras i krukor för första gången och jag hoppas det blir så fint som jag tänkt. Vi fixar nya garderober i hallen och målar våra gamla trä innerdörrar vita, så ljust och fint det blev. Fjärilsbusken blommar fortfarande och fjärilarna finns också kvar, otroligt i oktober.

 
Nya arbetsrummet börjar ta form och jag är så nöjd att vi äntligen är i gång. Årets första lussebak är i gång och maken köper hem massor av hyacinter.  Julmarknaderna avlöser varandra och julkänslorna börjar ta form...

 
Stormen Sven drar fram och det blir sju rutor mindra i växthuset och ett större syren träd blir av med en jätte stor gren, Varför ska dom på mina träd? Julpyssel på Hvilan ger massor av ny inspiration.
Det blir massor av julmys med familjen och vi bakar så mjölet flyger.
 
 
Jag kan konstatera att jag vill så mycket att årets alla timmar inte räcker till. Men vad är viktigast? Såklart är det att familjen mår bra och har det bra. Frågan är bara vad man ska göra med alla dom där sakerna som far runt i huvudet och sätter idéer hela tiden? Jag har en bok som dom skrivs ner i men för det kan jag inte släppa...jag är en persom som gillar att vara i farten men gillar även soffan med en bra bok. Mitt nya år ska jag bli bättra på att prioritera och sakta ner farten något.
 
Ha det gott, ciao and love to you
 
God fortsättning
Anna o Zelda
 
 
 
 
 
 
 


16 kommentarer :

The Secret Garden sa...

Gott Nytt År! önskar även mina labbar. (Och hoppas att det går bra för Zelda med smällarna)

Rose-Marie sa...

Gott slut på det gamla året o en riktigt bra start på det nya ... Har varit ett stort nöje följa din blogg Anna ngt jag ser fram emot att göra även i fortsättningen ... Tack .... :)

Katarinas trädgård sa...

Alltid lika spännande att läsa om alla dina nya projekt. Och jag är egentligen likadan; vill göra allt direkt, inte vänta till nästa år...
Hoppas du får en härlig nyårsafton och en bra start på 2014!
Kram
Katarina

Marina sa...

Att hitta lagom är inte så lätt. Det vi kanske lär oss med åldern är att stanna upp en liten liten stund och tänka "är det detta jag vill just nu?". Jag hoppas och försöker göra det i alla fall. När man är ung är det lätt att bara flyta med i det som kompisarna gör och när man blir lite mer vuxen är det nog ofta fortfarande lätt att göra det som förväntas eller att fastna i något (tex datorn;)) som man egentligen inte vill lägga så mycket tid på som man gör. Vi får se hur det går...

Kram och gott nytt år!

Annika Christensen sa...

Zelda är ju så underbar!
Vad fint du har gjort Anna!
Jag hoppas du får ett Gott slut och att det blir ett bra 2014 för dig.
Hoppas vi ses
Kram och Gott Nytt År på dig
Annika

M/S Design sa...

Fin årssammanställning!!
Synd på alla stormskador!!
Gott nytt år
Mariana

Åsa Engzell sa...

Vilken fin årssammanställning!
Vilken tur att det finns fler som är som jag...
Önskar ett Gott Slut & Gott Nytt År!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken fin årskrönika! Uteköket och pergolan blev verkligen bra. Trist med träden. Förstår att du var nöjd förra vintern med all snö :-) I år är jag nöjd med avsaknaden av den haha...
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Kram

I min smak sa...

Fin årsöversikt över en fin trädgård!
Gott nytt år, Anna!
Susanne

Cilla sa...

Gott Nytt trädgårdsår Anna! Hoppas vi får ett fint år med våra underbara vovvar och trädgårdar.

Kram Cilla♥

Cat sa...

Gott nytt år!
Kram, Catarina

Lisa i Skåne sa...

Hej Anna och tack för ett härligt år på din blogg!Tack för att du delar med dej!
Gott Nytt År till dej och de dina!
Hilsen
Lisbet i Malmö

Kristinas oas sa...

Jättefin årskrönika, önskar dig ett riktigt bra 2014!
Kram Kristina

Ugleloftet sa...

Takk for mange fine og inspirerende blogginnlegg i 2013 - gleder meg til å følge deg videre i 2o14. Godt nytt år til deg og dine!

AnnaHelena sa...

Vilken fin årskrönika du har gjort!
Det är härligt att se "det bästa" från varje månad. Tänk, man har alltid något att se fram emot, vilken tid på året det än är!

Gott Nytt År och Kram // AH

Livet på solsidan sa...

Tack för en fin årskrönika. Kommer ihåg allt du sammanfattar så bra :)

Ja, visst finns massor med idéer som man vill förverkliga. Det är tur att vi har trädgården för tänk vilket overflow det skulle bli i hjärnan annars. Om man inte fick utlopp för kreativiteten menar jag. Lycka till med ditt "nya lugna liv". Ibland är det lättare sagt än gjort att stanna upp, men det fixar du galant :)

Ha en fin helg!
Kram Tamara