söndag 2 februari 2014

Avkoppling....

 
 
...är temat på dagens fotoutmaning vänner emellan hos Maria och Kristina. Så här kan man hitta Zelda och mig nästan varje kväll. Just denna fåtöljen samsas vi om och det är den enda platsen förutom hennes egen hund sovplats som hon får vara i.  
 
Annars kan jag även tänka mig avkoppling med en god bit mat eller att sitta och njuta av en bra bok. Att få gå den där långpromenaden när man som bäst behöver det, eller att få gå runt i trädgården och bara få vara. Tänk om vi slapp dom där måstena lite oftare så skulle avkoppling finnas med på schemat mycket mer.
Om jag ska vara ärlig så är jag väldigt dålig på att koppla av, i huvudet brukar det låta, ska bara och det tar aldrig slut, ska bara. Kan höra mig själv säga det men vad gör man när tiden inte vill räcka till? Hinner inte träffa vänner, vill tillbringa mer tid med familj och såklart med Zelda men just nu känns det som det bara är jobb jobb. Men kanske inte konstigt när man säger upp 200 personer och sen ska dom som är kvar göra ännu mer, man undrar hur länge detta kan pågår innan vi enkla människor inte orkar längre. Eller det har redan börjat?
Men kanske ska årets löfte vara att ta vara mer på stunderna och koppla av så ofta man kan, i alla fall ska jag försöka och känner att det är ett första steg.
 
Ha en härlig söndag alla fina
Kram Anna
 
Ciao
 
 


14 kommentarer :

Karin sa...

Ja nog är det så att det är viktigt med avkoppling för att liksom få allt att gå ihop , ha en riktigt fin ledig söndag Karin

Händigakvinnan sa...

Man kan ju inte rymma från sig själv, känner igen det du skriver. Boktips; Stressa rätt! av Dan Hasson. Det händer när du vilar av Tomas Sjödin. Idag söndag ska jag vila, jag ska bara...

Marina sa...

Så mysigt det ser ut!

Tid kan man tänka mycket om. Jag brukar tänka att vi alla har lika många timmar till vårt förfogande och att det sen handlar om prioriteringar. Idag sitter jag i soffan och har det bra. Lugnt och skönt. Det väljer jag att göra. Jag kan inte sen komma och gnälla över att jag inte hunnit putsa fönsterna tex. Jag vet att det behövs men jag prioriterar inte det. En lugn söndag är mer värt för mig. På jobbet "ställer jag sällan upp" på sådant som är utöver min arbetsbeskrivning eller sådant som att träffa kollegor på kvällstid. Jag gör det jag ska och det jag hinner under min arbetstid men i övrigt är min fria tid så värdefull att jag väljer att inte "ställa upp" eller slå knut på mig själv för att hinna.
Detta är prioriteringar jag kommit fram till genom åren och jag har gott samvete. Jag ser till att hinna det jag verkligen vill hinna. Oftast. Så klart är jag bara människa ;).
Ja, så tänker jag om tid.

Ha en härlig söndag!
(Jag har börjat följa dig på Instagram idag förresten :))

Flower of Fame sa...

Visst är det något man måste träna på hela tiden. Avkoppling borde stå på schemat varje dag. Kram Pernilla

Arja sa...

Halloj!
Vilken härlig bild på dig och din vovve. Inte alltid lätt att hitta tid för avkoppling när det går i 120 hela tiden, tur att man har en katt som tvingar en till en stunds avkoppling emellanåt :O)
Ha d gott kram Arja

Törnrosa sa...

Men din bild visar i alla fall hur skönt livet kan vara, när det får.
Ha det bra.
Törnrosa

Maria O. sa...

Så mysigt det ser ut! Avkoppling för er båda skulle jag tro :)
Kram Maria

Katarinas trädgård sa...

Jag tycker det är oerhört avkopplande att gå och pyssla, man behöver inte ligga på soffan för att koppla av (även om det är väldigt skönt). Oftast är jag inte så trött fysiskt utan mest trött i huvudet och då passar det bra att flytta lite krukor, göra en bukett, klippa en buske osv
Trevlig vecka, hoppas det inte blir för slitigt, med kungabesök och sånt...
Kram
Katarina

Melody and M.E sa...

Det gäller att kunna koppla av både fysiskt och psykiskt och det är inte så lätt när man har ett stressat schema! Men med en hund i familjen så tvingas man ta sig tid för både promenader och mys.
Underbart foto! Här hade vi också hårda regler för var hundarna fick vara, men sedan vi skaffade våra små shih tzu så har alla regler glömts bort och de är i alla möbler.
Kram M.E

dammråttor och rabarber sa...

Åh så härligt det ser ut! Avkoppling tror jag är något man får träna på. Att bara vara en stund. Hämta krafter.
Ha en fin kväll.
Kram Lisa

LillaMy sa...

Ta små steg varje dag. En liten stunds avkoppling, vare sig det är 10 minuters promenad eller bläddra i en tidning 5 minuter. Att unna sig själv den där lilla lilla stunden minst en gång om da´n. Go for it! / LillaMy!

Kristina Jönsson sa...

Ahhhh vad det ser skönt ut. Tyra får vara i alla möbler i Dalsland vilket hon verkligen utnyttjar till fullo. Här hemma får hon bara vara i min säng. Hon suckar ibland och tittar på oss som sitter i soffan, innan hon rullar ihop sig på lammskinnet nedanför :)
Kul att du fick till det idag. Jo jag tar gärna en bit mat på stan, vi har alltid något att babbla om eller hur? När och var?
Kram så länge ♥

Tatjanis sa...

Men vilken rar bild och så mysigt ni ser ut att ha det!!

Ha en fin söndagkväll!!

Kram - Tatjanis

Maria sa...

Härlig avkoppling och fint fångat på bild.