tisdag 18 februari 2014

Oxalisen flyttar in....

 
....och det är några veckor tidigare än förra året men nu kunde jag inte hålla mig längre. Detta blir tredje eller fjärde säsongen som just dessa plantorna hänger med. När hösten kommer och dom börjar vissna ner så ställer jag dom i förrådet där det är frostfritt men kallt. Och sen brukar jag ta fram dom i mitten av mars men i år blev det i mitten ev februari istället så vi får väl se. Först får dom aklimatisera sig och bli varma sen får dom ytterst lite vatten så dom kommer igång, men det gäller att vara försiktigt så dom inte blir för blöta och möglar.


 
Så här tråkiga ser dom ut men bara om 1-2 veckor kommer man kunna se förändringar. Hoppas bara jag inte är för tidig på det i år :)
 
Hoppas du har en härlig dag
Kram Anna
 
Ciao
 
 
 
 

6 kommentarer :

Marina sa...

Min gröna mår bra. Den är grön och fin och har så varit hela vintern. Den röda/mörka däremot syns inget liv i. Ska pilla lite i jorden och se om jag hittar något ;). Båda krukorna har stått i Lugnet och där är frost men skyddat från vind, regn och snö. Det är första gången jag sparat dem så det är lite experiment.

Kram

Sylvia sa...

Visst är det svårt att hålla sig nunär solen är framme och värmer. Jag har aldrig lyckats att övervintra dem. Har beställt nya. Får se om jag lyckas med dem :)

Furulunden sa...

Man kan nesten ikke holde seg for våren lenger...;)

Rose-Marie sa...

Gudars så vackra de är .... Lycka Till ... ska säkert gå jättebra få fart på dom igen ... :)

Livet på solsidan sa...

Hoppas att jag kan ha samma "tur" som dig. Satte ut oxalis i garaget i höstas. Minsann om det inte är dags att gå ut och kolla in om det ser ut som på din bild. I hope!

Smart idé med murgrönebollen!

Kram Tamara

Martas rike sa...

Å, vad bra att du påminner, jag har helt glömt av mina. Går genast ut i garaget och hämtar den. För mig är det debut, så jag läser gärna mer om hur man ska göra framöver.
Hälsar
Marta