torsdag 28 mars 2013

Ronjas vårskrik.....

 
Denna bilden är lånad på nätet.
 
.....hade jag velat göra nu, kanske det kan hjälpa våren på traven?
Nu längtar jag efter att göra fina blomster grupper och ha på trappan. De två jag gjort innan är bara två mindre med penseer som står och väntar i växthuset på att få komma ut. Tänk var mycket den här kylan förstör. Såg på nyheterna i kväll att kylan drabbar en massa odlare som har stora lager  med växter som för många veckor sedan skulle stått ute i handelen till försäljning. Nu får dom betala stora kostnader för värme och förvaring. 
 

 
Min uppstammade ormhassel trivs och det växer så det knakar. Om jag kommer ihåg rätt är den ympad på en pil men är lite osäker. Ska försöka hålla den som ett runt klot men det är lättare sagt än gjort.
Någon som vet om jag vågar mig på och klippa den nu? 

 
Äntligen är det torsdag, det blir en kortare dag idag och det är jag tacksam för, skönt med långhelg med extra lediga dagar.
Hoppas Tintin vill gå en ny långrunda i skogen i kväll igen, det är underbart att promenera med hundsällskap.
 
 
Ha en härlig Påsk helg och stor kram till er
Anna
 
 
 
 
 
 


9 kommentarer :

Ewa`s Galleri sa...

Vilken fin Hassel
Visst är man trött på kylan,Tycker vi tar ett gemensamt vårskrik idag alla bloggare så kan´ske våren hör oss
Ha en riktigt skön påsk

Lotta 8`) sa...

Jättefint med uppstammad ormhassel. Jag har ett litet träd och ingen hög stam men jag beskär nedifrån och upp, så sakta men säkert blir den uppstammad. Jag har klippt grenar till pynt året om, frisserat den lite då och då så det går säkert att beskära den nu. Måtte våren komma snart! Glad Påsk :)

Helena Bernald sa...

Hej rara Anna,

Åh ja, ett Ronja-vårskrik är nog precis vad våren behöver för att komma igång! ;-) För nog är det eländigt som vintern segar vidare... här har vi visserligen inte era snömassor, men bitterkallt och varje dag seglar det snöflingor genom luften...

Jag bara älskar din sköna, gröna header! Otroligt vackert foto och mysiga mulliga mossgröna former!

Så spännande med valp i maj! Kan tänka mig att ni längtar där ni går i "väntans tider".

Kramar till dig och en glad påsk önskar
Helena, The Swenglish Home

Katarinas trädgård sa...

Hjälp vilken stor ormhassel, häftigt! Tror inte hassel är en "blödare", men vill du vara säker väntar du till JAS-månaderna.
Glad Påsk!
Kram
Katarina

Anonym sa...

Vilken fin ormhassel. Har du visat den med blad på, kan inte komma ihåg om du gjort det men det skulle vara roligt att se.
Ja, vi är nog många som längtar efter vår och värme nu och att få göra fint vid entrén. Har också tänkt på blomsterodlarna och affärsinnehavarna som inte får sålt några vår växter ...
Önskar dig en trevlig helg!
Åsa

Flower of Fame sa...

Har också funderat på att klippa lite på min ormhassel nu till påsk. Vet inte heller om det funkar. Men några grenar kan man väl undvara i busken. Fint arrangemang med trollhassel i. Ha en skön påsk. Kram Pernilla

Marina sa...

Fin ormhassel du har. Jag har ingen sådan så jag vet inget om dem.

Idag satte jag ut minipåskliljor och penséer på trapporna här. Får väl se hur det går.

Kram

Rose-Marie sa...

Vilka vackra bilder ... Ja kom nu våren ... vi behöver dig såååååååååååååå mycket nu ... Glad Påsk Anna ... <3

smile sa...

Hej! Jag har en gigantisk hassel i min trädgård och i år är det tionde året på rad som jag klippt på våren. Den lever än. Och växer så det knakar. Jag brukar klippa en gång till på sommaren, just för att den växer så det knakar.

Lycka till! Och glad påsk!