måndag 5 maj 2014

En riktig japansk känsla…

 
Risbollar och ett körsbärsträd som står i full blom kan inte ge annat än en japansk känsla. Fast än så länge är det inget annat som är speciellt japanskt men kanske vattenblänket när det blir klart!
Mina 30 liguster plantor har äntligen kommit i jorden och jag har en tanke med detta men det återstår att se om den är god :)

Rislamporna är inhandlade på det stora varuhuset på I för ynka 40 kr/st, jag köpte 5 och jag var tvungen att testa med två bara för att se hur ljust det blir, dom drivs med solceller. Det blev helt i min smak och jag tycker de är super fina när mörkret faller och de ger en lite småmysig belysning. Lite speciella men just nu gillar jag dom skarpt.
 


 
Har jag tur idag så är maken och hämtar singel och sen kan finliret börja. Vattenblänket som ska gjutas i betong får snällt ställa sig på kö listan till maken, så jag får se när det blir helt klart :) just nu lägger maken tak på uteplatsen. Konstige nog vill jag att alla mina saker ska vara prior "ett" på hans lista :)
 
Ha en härlig start på veckan alla fina
Kram Anna
 
 

 
 


9 kommentarer :

Mimmi sa...

Jag har köpt en sådan lampa till växthuset och jag skulle gärna vilja ha fler. Jag har alltid varit emot solcellsbelysning men får nog ändra mig. Tycker den ger ett jättetrevligt sken.

Kanske får bli en tur till det stora varuhuset igen, problemet har ofta varit att de med vitt sken tar slut så fort, några färgglade karameller vill jag inte ha i trädgården.

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag håller med dig, jag har varit där och vänt flera gånger och det har bara funnits gula och orange. Visst är dom fina, ska nog testai växthuset också, tack för tipset.

Kram Anna

Louise sa...

Vad fint med lycktorna! Och vilka kraftiga och fina ligusterplantor! Det var annat än de små pinnar jag satte för ett antal år sedan! Det tråkiga är väl att man gärna ska klippa ner dem rätt rejält redan från början.

kram louise

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Va fint o vilket fantastiskt träd!
Kul idee! :)
Hur tror du rislampan tål regn?

Hej Ewa :)

Cat sa...

Så vackert med japansk körsbär. Funderar skarpt på hängvarianten till vardera sida av infarten. Hmmm, ska nog övertala maken om dess förträfflighet ;-)
Ha de gott. Kram, Catarina

Godastunder-tokigaidéer sa...

Lampan är tack och lov inte i papper som en vanlig rislampa, denna är i tåligt material som tål regn;)

Mina plantor ska klippas ner rejält och den ska aldrig få bli speciellt hög.
Kram Anna

Pia Gustafsson sa...

Åhhh så fint. Kul med rislamporna i trädet. Ha en fin dag! Kraaam Pia

Jenny sa...

Vad spännande med lamporna, hoppas de lyser fint! Jag hängde upp tre stycken såna där lampor som är som tygbollar med en tofs nertill i ett rum vi renoverade, yngste sonen var helt förtvivlad och gnällde "det kommer att se ut som Kina-land hemma hos oss!!!", men det blev bra det med!

/Jenny

Livet på solsidan sa...

Så fint det kommer bli att sitta där under körsbärsträdet. Du har bra pli på din man du ;)

Lamporna från IKEA är så fina tycker jag. Har flera stycken, mest slingor. Vår trädgård ser ut att ha rena rama cirkusbelysningen... Haha!

Kram Tamara