lördag 3 maj 2014

Fortsättning.....

 
Varje år envisas dessa två röda tulpaner att komma i en rabatt där jag inte alls vill ha dom och varje år får dom flytta in i en vas i stället, i år blev det en vas utomhus.
Visst kan jag ta upp löken men den blir bortglömt och jag tycker det är en viss charm ändå?
 
 
Nu har jag kommit vidare i hur jag vill ha det på min gavel och dom nya rabatterna. Runt mitt stora körsbärsträd fylls hörnan på med strutbräken och det kommer succesivt att fyllas på med fler. Runt fötterna kommer den vita vincan fritt att få sprida sig som en kudde.
Den vita vincan har jag haft sen länge men nu ska den få sprida sig lite mer, det har den inte fått göra innan.
 
 
I den andra hörnan är det förberett för en vattenspegel som ska gjutas i betong. En klotrubinia, några klot av buxbom som ska flyttas från annat ställe, några nya klot som ska göras av liguster och sen kommer det bli marktäckare av hasselört. På något sätt ska även en massa lavendel få plats men det är inte helt klart var än.
När man kommer här under pergolan kommer det sitta en spegel på planket som ska förlänga rummmet hoppas jag. Någon form av klängväxter ska också få flytta in. På andra sidan finns det vildvin och engelmansvin som är på gång och växa till sig.

 
 
Min lilla grop ser inte så stor ut men den är drygt 1 meter lång, ska bli snyggt med hasselörten runtomkring. Kanske jag borde göra den lite längre, vad säger ni?
 
I går var det att shoppa kläder på schemat och jag kan inte skryta med att det kom med hem så mycket trots att jag var shoppingsugen. Hittade bara en massa dyra kläder och då får man nöja sig med några färre plag :)
Sonen och kusin T tar studenten i år och två klänningar ska inhamdlas och i går blev det köpt en så en återstår :) Skönt att vara på G.
 
Ha en härlig dag
Kram Anna
 
 


5 kommentarer :

Louise sa...

Vad ni fixar! En spegel där tror jag blir alldeles perfekt! Jag gillar speglar i trädgården och kan tycka det är konstigt att inte flera har det. Jag har en liten men man kanske skulle ta och fundera på en större någonstans. Ska bli roligt att se det färdiga resultatet.

kram louise

Ninnis sa...

Nu har jag läst ikapp mig hos dig och måste bara beundra dina tulpaner....så tjusigt...=)
Blir även spännande att få följa dina nya planer och se resultatet....!

Kram Ninni

AnnaHelena sa...

Så roligt att börja från noll igen på en plats så där! Jag ser redan framför mig att det kommer att bli jättefint! Att gjuta en vattenspegel i betong låter väldigt intressant! Jag antar att det blir något liknande den du har i högermarginalen på din sida...? Bra tips - så skulle jag också vilja ha! Det där med speglar i trädgården är så snyggt, men det har jag inte heller än! Är det inga problem att ha speglar ute hela vintern...? De går inte sönder av stark kyla...? (dum fråga, kanske. :-)

Kram // AH

Godastunder-tokigaidéer sa...

Ingen fara med speglarna , jag har en som har en träram och den har hängt ute i flera år. Det stora varuhuset har en enkel långsmal utan ram som jag ska anv här.
Kram Anna

Marie sa...

Håller med ovan talare, det är så kul att få börja själv och få följa någon annan i ett helt nytt projekt. Låter riktigt fint med en vattenspegel där!