fredag 6 juni 2014

Nu är det krig....

 
I år har jag förklarat krig mot alla sorters sniglar. I vanliga fall är jag ingen djurhatare, jag kan väl säga att jag gillar vissa djur mer och andra lite mindre. Alla sorters sniglar hör till dom jag gillar mindre. Just nu känns det som dom äter på allt. I går kväll skulle jag plocka mina första jordgubbar i landet men gissa vem som hade hittat dom före!!! Jäkla sniglar.
Dom är på salivian, solhattarna, mina isop har inte en chans att titta upp innan dom bli attackerade, hasselörten är helt naggad i kanterna, mina nya solhattar green wizard, har inte heller dom en chans att komma igång innan någon tvunget ska äta på dom. Hur gör ni för att försöka bekämpa? Eftersom jag tycker det är riktigt äckligt så plockar jag dom i en hundbajs påse och sen går jag och slänger påsen i hundbajs tunnorna. Det må vara taskigt men det är det enda jag klarar av!
 
Några av salvian mainacht kommer så fint medan andra ser helt bedrövliga ut. Caradonnan i bakgrunden är inte heller så roliga i år så det har fått komma några nya plantor som hjälper till.

 
 
 
Så här ser det ut nu i början av juni. Är det någon som vet om jag kan klippa ner silverarven när den blommat över?
 
 
Och så här såg det ut i juli förra sommaren.
 
 
Ha en härlig dag, skönt att få en extra dags ledigt igen :)
Kram Anna
 
 
 
 


12 kommentarer :

Mejrams! sa...

Jag klipper mina sniglar bakom huvudet, det mest skonsamma sättet tycker jag. Ska även prova med att spreja med vitlöksavkok som jag gjorde för några år sedan och som jag tyckte funkade. Lycka till med snigeljakten!

Jenny sa...

Usch vad jobbigt med sniglarna, peppar peppar så har jag inte det problemet här. Har däremot ohyra på vissa rosor och snöbollsbusken, jag sprayar men de är snabbare tydligen, tacksam att jag inte har sniglar i alla fall.Du har fint ändå!

/Jenny

Anonym sa...

Hej, jag strör ut kaffesump i landen och krukorna. Blandar ner i jorden så gott det går. Har gjort det i några år nu och jag hittar bara någon snigel ibland i min trädgård.
Älskar din blogg och dina bilder på din trädgård.
Kram Helen

Maria - Snickaregården sa...

Usch vad jobbigt med sniglarna. Men vilken fin trädgård du har.:)
Kram Maria

AnnaHelena sa...

Jag bävar för den dagen sniglarna kommer till min trädgård. Än så länge har vi inga mördarsniglar alls, men de är inte jättelångt härifrån så man vet aldrig. Däremot har vi gott om svarta trädgårdssnäckor vilka kan vara nog så jobbiga. De kan verkligen kaläta plantor som de gillar, men de är i allafall inte lika äckliga som sniglar. Hoppas du får bukt med dem!

Kram // AH

Katarinas trädgård sa...

Usch ja, sniglarna är inte roliga alls. Men det lönar sig att vara ihärdig tror jag, plocka, plocka, plocka. Eller klippa som jag gör.
Och klippa silverarven kan du göra, jag klipper för det mesta bara bort blomningen men jag tror man kan ta mer.
Kram
Katarina

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Usch, fy o blää! Helt enkelt! Man böir så ledsen när det blir förstört! Och det finns annat man vill lägga energin på. Varje år så äter larber upp kärleksörter, humle o klematis här...
Jag vågar inye skriva orden riktigt, men vi...nä jag vågar inte då får vi nog dom där rackarns sniglarna.

Kram, lycka till!

HWIT BLOGG sa...

Ja dom är inte roliga sniglarna...usch! Dock osynliga dagtid. En skål med öl ska visst dra till sig en massa ovälkomna gäster, testa!
Varm kram,
Titti

Louise sa...

Sniglarna är så tråkiga! Jag har mer och mer börjat välja växter efter vad sniglarna låter vara i fred. När det gäller jakten på de små rackarna klipper jag dem bakom huvudet och samlar ihop resterna. Jag vill absolut inte att de ska få en plågsam död även om jag ogillar dem skarpt. Lycka till med jakten!

kram louise

Livet på Solsidan sa...

Har klippt huvudet av ett helt gäng idag. Ogilla!
Solhattar, som jag brukar ha i massor, har tagit mycket stryk i år. På baksidan av garaget har jag haft två höga gula höstrudbeckior. De finns inte längre. Sniglarna har mumsat i sig allt. Jävla skit!

Hoppas du lyckas i din krigföring!
Kram Tamara

Anonym sa...

Fy för sniglar! Vi har en del i trädgården här i Wales, men i år tycker jag det har varit bättre än tidigare år, men vet inte om det är inbillning. I alla fall är de äckliga!

Inger Härjerud sa...

Vete sjutton hur det gick till men du hamnade hos mig på FB.
Om du bara vill ha bort de vissna blommorna på Silverarven så kan du med fördel riva bort dem. Om du inte vill att de ska bli för omfångsrika så kan du frisera dem. Min kolonigranne har metervis med Silverarv längs alla sina långa rabatter och hon får allt hålla dem lite tillbaka för att de inte ska ta över. Hon har haft sin Silverarv i rabattkanterna sedan 1950! Tänk vad gamla vissa blommor kan bli.