onsdag 30 juli 2014

Glans i kvällssolen...


Kvälls solen skiner på både glanskörsbäret och vattenfallet, det är bara så vackert.
Det kommer många frågor om hur vi har byggt vårt vattenfall och jag ska försöka förklara hur vi har gått tillväga :)
Vi köpte smala leca block som vi delade i mått hur vi villa ha det och sen limmade vi dom i två på höjden. I botten la vi vad jag kallar kommunalplattor, högst vanliga betong plattor. Limmet vi använde var ett sten lim.Maken som vill ha det mer praktiskt, valde att sätta i en släng med tappkran genom en vägg så det enkelt kan bytas vatten. Vi putsade blocken med ett tjockt lager betong och i botten la vi ett tjockt lager ovan på betongplattorna. Glasskivan är härdat glas med skyddsfilm och mått beställd hos glasmästaren.Den är förankrad i pergolan och ovanpå går det ett rör som det är borrat små hål i, vattnet går bara på en av sidorna. Det är viktigt att man väljer en pump som klara av att pumpa upp vattnet i just den höjden man behöver. 

Hoppas det var till någon hjälp
Kram Anna

7 kommentarer :

Snäckskalsdalen. sa...

Det är så rackarns snyggt och tack för beskrivningen, du vet att jag gillar dina projekt! Det är så läckert så nu funderar jag på var jag kan härma det i vår trädgård.....mot en bergvägg.....är det samma vatten som går runt i ett system?
Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Glömde, vad är det för slags skyddsfilm? Någon som sitter fast och kvar.....Har just entusiasmerat mannen för det här, han tyckte det var vansinnigt läckert också!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Helt klart snyggt mot en bergvägg, det är samma vatten som går runt i ett slutet system. Skyddsrummen var det glasmästaren som sa man skulle ha, om den trillar och går i sönder så blir bitarna kvar , samma som en fram ruta i bilen. Härligt att ni gillar det, tack för värmande snälla ord. Kram kram Anna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Skyddsfilmen ska det stå så klart😊

Rost och rädisor sa...

Intressant! Har ju sett vattenfallet skymta förbi på flera av dina bilder tidigare och det är verkligen mycket sofistikerat. Osäker på om jag fattade det där med kranen... Är det en kran på betongkaret?
Allt gott
Anette

Lotta sa...

SÅ vacker reflektion det blev i ert vattenfall!!!
Gillar verkligen ert vattenfall - speciellt hur det ramas in i växtligheten.

Ha en skön helg
//Lotta

HWIT BLOGG sa...

Jättefint! Verkligen!
Önskar dig en skön och solig helg,
Titti