onsdag 8 oktober 2014

Ett täcke av löv....

 
Kiwin tappar sin blad väldigt fort såhär på höstkanten. Varje dag kan man nästan se skillnad och för varje dag dyker det upp någon ny kiwifrukt jag har missat, frukterna har samma färg som bladen innan dom gulnar. Växten har ett rätt så aggressivt växtsätt så snart den har etablerat sig, man kan klippa den nästan när som under året och den växer lika glatt ändå :)Att ha den som pergola täcke passar perfekt när de små frukterna kan hänga ner under taket. Nu blir det ett gult täcke på marken som nästan är lika vackert :)
 

 
Ha en underbar dag alla fina
Kram Anna
 
 
 
 


5 kommentarer :

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Vackra bilder, hur gör du med fallet på vintern.
Kommer skivan stå där frostig o fin el. tar ni in den?
Nyfiken! ;)

Godastunder-tokigaidéer sa...

Tack. Vi pratade om att ta ner den men nu har vi beslutat oss för att den ska få stå kvar utan vatten. Vi har en propp i botten som i ett badkar att dra ut så det inte står vatten som fryser till.

Kram Anna

Stein sa...

Så hyggelig at dere har fått frukter på Kiwi planten! Jeg har også plantet noen for to år siden, men ikke en eneste frukt har kommet ennå. Mulig jeg sitter med to hann- eller hunnplanter...? ;-)
Ellers er det en flott tid med de intense fargene som høsten bringer. Skikkelig smart med en propp i bunnen på vannfallet! :-D
Ha en fortsatt fin dag.
Stein

Mitt 60-talshus sa...

Så himla fint! Jag älskar verkligen din pergola (eller snarare alla dina). Så småningom ska det bli en hos oss också! Hur gör du med dina hortensior i krukorna? Klarar de
att stå kvar där under vintern?

Tack för alla inspiration som du ger!
Kram
Cathrine

Godastunder-tokigaidéer sa...

Mina hortensia i kruka flyttar in i växthuset på vintern. Mest för att stå skyddade från att bli våta och rutna bort. Jag har ingen som helst värme i växthuset.

Tack själv för att ni lämnar kommentarer det värmer
Kram Anna