lördag 20 december 2014

Äntligen ledighet....

 
Äntligen står det ledighet på schemat, över två veckor med bara mys, tja i alla fall nästan. Lite små fix här hemma som ska ordnas och sen ska det bli julfirande. Vi blir många till julafton men eftersom vi har knyt så blir det inte så mycket som ska ordnas.
I kväll kom granen in men än är den inte klädd, vi har lite problem hur vi ska få fast den i den stora korgen som jag har köpt, min tanke var att ta en hink och fylla med singel och stora tunga stenar - men det sågade maken och efter att jag tvingat honom att prova så kunde jag bara konstatera att han hade rätt....attans också.
 
Hur har ni andra gjort som använder en korg som julgransfot??


 
Den lilla amaryllisen heter "White rascal Sonatini" och har tre små lökar men än så länge är det bara knopp i en.

 
 
Ha det super bra
Kram Anna
 
 
 


8 kommentarer :

Helena sa...

Jag skulle använt en vanlig julgransfot och sen ställt granen i korgen.
KRAM från mig!

Cat sa...

Samma som ovan, julgransfot i det yttre kärlet - funkar kanon.
Ha de gott. Catarina

Godastunder-tokigaidéer sa...

Eftersom vår julgransfot är en sån i gjutjärn och fyrkantig så slog jag bort den tanken helt men ni har rätt det finns runda som man kunde testa, vad tror ni om sannolikheten att jag hittar en sån nu:(

Tack till er
Kram anna

Anonym sa...

Haj!
Jag har en spann med mycket vatten som står i korgen Tvingat ner granen i spannen så den låser sig Klippt lite också Sen ligger grenarna över lite längre upp
Helt ok
Hur du än gör Lycka till

Skånska Barbro

Snäckskalsdalen. sa...

Du har redan skapat härlig julkänsla med det gröna hemma hos dig. Härligt!
Jo, då, visst går det med korg, vi tar korgen, lägger en rund bricka eller liknande i botten och ställer sen julgransfoten på den och det fungerar kanon, eller har i alla fall gjort hittills. Sen har vi ju två katter så för säkerhets skull tar vi en tunn ståltråd och fäster i bokhylla/vägg.
Hoppas det går bra så!
Agneta kram

BLOMSTERDESIGN sa...

Jag har en gammal trälåda som yttre julkransfot. Inuti lådan har jag en vanlig grön och röd (en sådan klassisk) fot som har ställt granen i. Det funkar bra. Jag hittade min "fula" fot på loppis för 10kr. :-)
Hoppas du får till något stabilt i din korg!

HWIT BLOGG sa...

Ja jösses dessa fula plastfötter till julgranen! Jag drog en jutesäck över den och det blev bra...man tager vad man haver!
Kram,
Titti

angie sa...

zuckersüße dekoration, soooo liebevoll!!! schöne feiertage wünscht angie