söndag 18 januari 2015

Vårkänslor men för tidigt....


Wow vad jag har hittat små knoppar i rabatterna.... både snödroppar, narcisser och krokus har börjat tittat upp. Hur mycket jag än längtar efter våren så känner jag mig snuvad på vintern, jag vill ha snö på vintern och då har jag kanske bosatt mig i fel del av landet men det hör liksom till :) och inte är det bra om det kommer massa snö på mina små knoppar i trädgården...


Så här såg det ut i mars förra våren...såå vackra.Lite grått och trist i trädgården nu men ack så härligt med sol, Trädgårdsfingrarna kliade så Zelda och jag tillbringade några timmar ute och njöt med ett ben och en kopp te :) gissa vem som tog vad :)
det värmde härligt på bänken med en go filt omkring sig.


Elefantgräset är inte så roligt att ha i trädgården under vintern, det finns överallt och speciellt som det har blåst sista tiden.


Härligt fint när det är grönt :) bilden är från sent i höstas.


Vi lilla tjej är 20 månader nu och helt underbar.

Ha en härlig söndag
Kram Anna9 kommentarer :

Marina sa...

Jag vill också ha snö på vintern. Hör en del som hoppas på, och på fullt allvar verkar tro, att våren är här snart. Januari och februari är vintermånader, kanske även mars till viss del. Att längta efter våren är ju en sak men man får nog ändå inse det rimliga i sina önskningar :). Vår i januari, nja...
Jag känner som du, en viss oro för det som tittar upp redan. Hur ska det gå när det blir riktigt kallt? Det blir ju oftast riktigt kallt någon gång under vintern.

Längtan finns efter vår men först längtar jag ändå efter lite vit vinter :)

Kramar

Sylvia sa...

Jag gillar också snön men har den inte kommit tillNyår så kan jag vara utan. Visserligen inte bra för trädgården kanske men för mig. Vårkänslorna börjar kännas i kroppen men huvudet vet att det kan komma snö när som helst. För att vårkänslorna ska få sitt så ska jag så lite fröer som behöver lååång tid på sig för att gro så nu blir det att leta fram växtlampan :)

Almbacken sa...

Jag vill också ha lite (pyttelite) vinter innan det blir vår. Vill känna att det biter lite i kinderna och att det glittrar lite vitt. Men, jag är inte sugen på att knopparna som kommit så långt far illa. Värst är väl om det blir rejäl barfrost. Härligt att sitta ute och dricka te.

Kram.
maria

angie sa...

vilka vackra bilder !!! en vacker söndag angie önskar från Tyskland

Snäckskalsdalen. sa...

Precis, ingen vår riktigt ännu, vinter med sträng kyla, mycket snö och sol! Det behöver vi och sen ska det töa och bli vacker dager och sen skall vårlöken börja titta fram ur snödrivorna. Så ska det vara!
Agneta kram

Sussi / Sussinghurst sa...

Nåeeee, en sød vovse. Her er vintergækkerne også så småt begyndt at springe ud, men jeg bor måske også lidt sydligere end dig. Du må have en dejlig uge.

Händigakvinnan sa...

Håller med om både vintern och elefantgräset. En riktig skräpmaja som det kan vara bra att få ett lager snö på;) Gör som du, njuter i solen och av en glad hund!
Kram

Louise sa...

Vad lång lökarna har tittat upp hos dig! Vi ligger lite efter i Halland ser jag. Det där med vinter är svårt. Jag vill gärna ha den på rätt sida året, alltså december eller så. Sedan får det gärna gå mot vår! Sämsta alternativet är en sen vinter efter ingen vinter alls, så där så vintern sträcker på sig en bra bit in i mars, det gillar jag inte! Visst är det skönt när man kan vara ute lite även om vinden var kylig i dag tycker jag.

kram louise

Laila sa...

För en stund sedan fick jag ÄNTLIGEN tillgång till mitt bloggkonto igen! Hela datorn ned inställningar och mailkonton och allt kapade för snart ett år sedan och sedan dess har jag med myrsteg kunnat restaurera det ena efter det andra och nu till sist bloggen! Lovar att höra av mig oftare nu:-)

Det värsta med snön - och vi har fått en del i vinter - är de isiga efterräkningarna... Hundpromenaderna blir ganska äventyrliga här, broddar gäller för det mesta. Skönt att Zelda mår bra!
Hälsningar
Laila