lördag 2 juli 2011

Härlig helg....


I går bakades det jordgubbs paj med ett nytt recept och jag kan bara säga prova det.....

Pajskal
100 g smör
3dl vetemjöl
150 g mandelmassa
1 msk vatten

Fyllning
1½ dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 äggulor
1 dl vit sirap
250 g kessela
1 tsk vaniljsocker, här tog jag även en en vaniljstång
½-1 dl jordgubbar

Hacka samman smör, mjöl och mandelmassa. Tillsätt vatten och arbeta samman degen. Låt stå kallt i 15 min. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i en form ca 27 cm i diameter. Gräddapajskalet mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden till fast skum. Sjud äggulorna och sirapen på svag värme tills smeten tjocknat. Krama ut gelatinbladen och rör ner försiktigt i  äggkrämentillsammans med kessellan och vaniljsocker/stång. Låt svalna. Vänd försiktigt i den vispade grädden ch fyll pajskalet. Garnera med jordgubbar och låt stå kallt så den stelnar, ca 1 tim. 



Här är det regn som gäller idag och det är riktigt skönt. En paus dag att göra lite andra måsten och såklart blogga lite. Men det blir även en liten tur till Flyinge plantskola idag för att titta och mysa.

Ha en skön dag
Kram Anna


5 kommentarer :

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vilken smarrig paj.Ser kanongod ut.Tack för receptet.Alltid skoj att prova nya.Vad skoj med besök i plantskola,Ha nu en underbar lördag.Kraaam Rita ♥

Cilla sa...

Det ser supergott ut!!! Har du egna jordgubbar?

Cilla♥

Anonym sa...

Den ser god ut måste prova...

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ser verkligen suuuupergott ut! :)

Snäckskalsdalen. sa...

Kan inte få nog av bra och goda recept på sådana smarriga saker, måste prova!
Agneta kram