torsdag 13 maj 2010

Bilder från Gunnel del 1.......


I går vaknade jag kl 6 mitt i ett migrän anfall om man nu kan säga så. I vanliga fall kan jag känna när det är på gång , men det är inte lätt när man ligger och sover. Min första tanke var att jag som ska till Gunnel idag.......nej nej inte idag......Sen var tankarna någon helt annanstans, jag trodde att mitt huvud skulle explodera, gick in i min egen dvala och är knappt kontaktbar. Tack och lov var maken ledig igår så han kunde hjälpa mig med att ta kontakt med mitt jobb och fixa så barnen kom iväg till skolan. Sen låg jag pall till kl ett när jag tog mig upp och maken bjöd på en kopp te. Tyvärr var jag inte helt på G på kvällen men jag höll mig i upprätt ställning.

Det regnade mycket här under dagen men tack och lov så blev det uppehåll under eftermiddag kvällen. Det var lite små rått men med rätta kläder finns det inget dåligt väder.....
Det var med pirr i magen och stor förväntan när vi svängde in på Gunnels gata, äntligen det som vi väntat på så länge, min mamma, svägerska C och jag. Gunnel stod och väntade på alla och hälsade oss välkomna. Det var roligt att höra Gunnels passion och prat om alla växter och få ta del av hennes underbara trädgård.

Gunnel berättade att hon låg inte och drog ogräs i rabatterna förutom vissa undantag som parkslide. Parkslide gav hon oss ett varnande ord för, släpp inte in det i din trädgård du blir aldrig av med det. Risken med att rensa för mycket är att du får med alla små frösådda planter.

Gunnel hade många härliga berättelser bakom sina växter, hon kom ihåg vem hon fått de av och vilka länder de var hemplockade från. Vissa växter hade Åke Truedsson tipsat om och andra som hon själv hade köpt från olika hörn i världen.


Därför ville hon att vi alla skulle få med en växt från hennes trädgård. Jag fick ett skott från en av hennes många pioner, som jag tyvärr inte vet vad den hete för det glömde jag att fråga. Hon sa att med detta kommer man ihåg denna kvällen och vem man fått den av, det ska jag försöka ta efter och har säkert redna gjort då jag har en klematist som frösår sig väldigt lätt och jag ofta delar med mig av....
I Gunnels trädgård hittade man mycket av olika pioner och flera magnolia sorter, japansk lönn och massor av annat.

Ha en bra dag och tack för alla fina kommentarer jag blir så glad.
Kram Anna

PS. Fortsättning följer i morgon

5 kommentarer :

bolin of sweden sa...

Vad roligt att du kom iväg! Låter som en inspirerande visning - jag ser framemot din fortsatta rapport imorgon! Kram Helena

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Stackars dig med migrän.....
Men kvällen hos Gunnel låter ju helt underbar och roligt dessutom.
Må gott, Petra B.

Strandkullen sa...

Typiskt att du fick migrän just igår. Hoppas att du kunde njuta lite iaf. Ser ut att vara en vacker trädgård. Kramis semlan

VÄLKOMMEN sa...

Hej Anna,

vilken tur att du kunde gå på visningen!!! Detta vill man ju bara inte missa. Men du, när jag tittar på bilderna så tycker jag att din trädgård är mycket mysigare :o)

Jäkla migrän - sparka på den från mig!

Kram / Maria

Stjärnor & Champagne sa...

Migrän, näe vad trist...Jag har ju ingen sådan h-värk utan spänningshuvudvärk som sitte ri always. Hoppas att du känner dig bättre nu vännen. Vad kul att få träffa någon som har kunskap om trädgård. Vad är parkslide???
Kramkram Anne