söndag 9 maj 2010

Nytt i trädgården..............med lampor och stenar på trädäcket. Som en list längs med grannens förråds vägg som går mot vår uteplats på framsidan av huset, har vi lagt belysning och sjöstenar. Belysningen är en LED belysning som Sanna Hultin rekommenderade på sin föreläsning som jag var på för några veckor sedan. Nu vill jag bara att det ska bli mörkt ute så vi får se hur det blir.......ni får vänta tills i mitt inlägg i morgon.
I dag har jag tillbringat större delen av min dag i trädgården, flyttat  lavendel plantor och delat mitt stora elefantgräs som inte är så lätt kan jag lova. Så nu sitter jag här framför datorn och slappar och är helt slut i kroppen.
Tornis om du läser detta så tittar jag upp till dig i veckan då jag är ledig torsdag -söndag, helt underbart.

I dag vill jag passa på att slå ett slag för en alldeles personlig och härlig liten handels trädgård  " Skeglinge handelsträdgård" det är ett äldre par som bor på gården och själv driver de upp de flesta av sina växter. När det gäller tomat plantor brukar de ha en massa udda sorter och det gillar jag. Det blev även melon plantor som får bo här inne ett tag till, men tomaterna fick flytta ut i växthuset direkt tillsammans med peppar plantan.

7 tomat plantor som redan hade blommor, 1 chokladpeppar, 2 melonplantor "cantaloupo" blev det inköpt.
Är det någon som har erfarenhet av en chokladpeppar?? Jag har aldrig hört talas om den,, så det blev ett måste att prova.


Ha en skön söndag kväll
Kram Anna

7 kommentarer :

bolin of sweden sa...

Så flitig och duktig du är!! Tack för tipset om plantskolan - alltid trevligt att hitta nya mysiga ställe att handla växter på. Go kväll! Kram Helena

Cilla sa...

Åå det blir säkert urläckert!!
Ser himla grannt ut i dagsljuset..
Här har det varit full action..puuhhh
Ha det bäst gulliga vän!!
Kram Cilla

Strandkullen sa...

Hej! Vad jag oxå skulle velat greja i trädgården idag, men jag är jätteförkyld och har ont i halsen och feber! Vad fint det var med belysningen! Ska bli kul att få se det i mörkerläge*ler. Kramis semlan

Stjärnor & Champagne sa...

Mmm snyggt med sjöstenen och lampor. Näe, här vet jag inte om barnens rum är så kul att visa hihi. Men nu skall jag fixa IGEN...
Kramkram Anne

Almbacken sa...

Detta är jag mycket spänd på, vill gärna se "by night"-bilder.

Kram / Maria

Elsa och Helena sa...

Vad fint med sten efter husväggen...är så svag för sten i alla dess former:) Och tack får rådet om min korg...den får vara som den är, tröttnar jag så målar jag!

Vilken motion du får av allt trädgårdsarbete...du är verkligen flitigt:) Önskar dig en fin dag.

KRAM Helena

Daniel sa...

Wooow, jätteknixigt å finurligt! Och SNYGGT blev det oxå.