måndag 10 maj 2010

Kropp och knopp.....


 Jag har en lång lista på en massa som jag vill göra och hinna med. Vet knappt vilken ordning jag ska göra det i för att hinna...... vadå hinna. Jag ser mig själv stressa genom mina dagar för att jag ska bara....vadå ska bara. Jo, det här vill jag göra men närdå? Måste det ske just nu? Kan jag höra min make säga.....Känner någon igen sig?
Allt jag gör ska vara just nu och inte sen eller en annan dag. Vet att jag är en rätt stressad person som ibland önskar att det skulle vara gjort igår...men det är väl inte så det fungerar...nä jag har börjat förstå att varken kroppen, knoppen eller maken orkar med detta tempo. Men till mitt försvar det är ju bara så jag är och det vet maken. Ibland blir han nog trött på mig men han är snäll och kämpar för mig och alla mina ideér.... kropp och knopp däremot säger stopp, det här går inte.
 Jag försöker verkligen tänka mig för men ibland går det av bara farten....och helgen som bara susat förbi. Huvudvärk, ont i bröstet och kan inte sova, är resultatet....men det är bara att ta nya tag eller inte? Kanske det är dags att ta en dag och göra ingenting......
Låter det rörigt eller det finns någon som förstår mitt dilemma?


Här kommer en väldigt dålig bild på vår nya belysning.......urkass verkligen. Men ikväll är det bestämt att det ska inhandlas en Canon 500 systemkamer...., tror jag det var maken sa att den heter. Så snart kanske det blir lite bättre bilder även om jag kan tänka att det tar ett tag att lära sig en ny kamera.
Ha en bra dag och tack för att du tittar in.
Kram Anna

PS. Nu är det nedräkning, om två dagar ska jag hem och titta på Gunnel Carlsson privata trädgård.

13 kommentarer :

Emmas utsikt sa...

Ja Anna jag vet vad du menar! Jag sprang ju själv rätt in i väggen i höstas och trodde ALDRIG det skulle ske mig. Vaknade mitt i natten och bara grät i 4 timmar av stress och panik. Så nu MÅSTE jag ta det lugnt. Kroppen orkar inte med och jag har tvingats sänka mina krav på när och hur ting ska ske. Rätt så skönt, men lite frustrerande av och till. Listan är ju inte kortare för det, den får bara vara ogjord. ;)

Snyggt ljus och jag ser fram emot ett inlägg från Gunnels trädgård!

kram!

Strandkullen sa...

Hej Anna! Jag vet precis vad du menar. Jag är exakt lika dan. Det ska ske här och nu, med en gång, helst igår...Snälla du, lyd mitt råd, TA DET LUNGT! Sänk kraven på dig själv, det är inte värt följderna. Det VET jag av egen erfarenhet...Idag måste jag ta det väldigt lungt för att orka något alls mellan varven och jag är livrädd att åka ner i det avgrundshål som öppnades för mig för snart två år sedan. Jag trodde verkligen att jag var en stark person som skulle klara allt och lite till, det trodde min omgivning fortfarande. Det värsta är att jag fortfarande fast jag vet att jag inte ska så går jag och ler och visar en fasad utåt som inte är sann. När ska man lära sig att säga nej och tänka på sin egen hälsa? Oj Oj vad jag mal på. Blir bara nervös för din skull. Dra i din handbroms NU! Ta hand om dig ! Kramis semlan

Limetwig sa...

JAAA vet precis vad du menar och i regel så brukar det räcka med en dag utan något att göra så mår jag bättre. Så ta ledigt från allt en dag och gör något helt annat än du brukar, ja det är svårt för tänk vad mycket som skulle kunna bli färdigt... snurr snurr och sen är ekorrhjulet igång!
Oftast mår jag inte dåligt av sånt som jag vill utan sånt som jag vet att jag borde eller måste men inte vill... men när det väl är gjort så löser sig många knutar i huvud, hjärta och kropp.

Ha det bäst! Åse

House number 15 sa...

Det där känns igen! Men vem kräver att det ska fixas o grejas och allt går i 190. Nej, ingen...
Jag har lärt mig nu att stanna upp och njuta av det jag har som är viktigast för mig: familj, hus mm. Renoveringen och fixet tar vi lugn takt när vi känner för. Det har varit svårt för jag vill helst ha allt klart på en gång men jag började tänka i andra banor och det mår jag bra av nu..

Jess sa...

Känner igen det där, men jag tror att det är viktigt att man vilar och sen tar man tag igen!
Kikade runt lite, vad fina trädgårdsbilder du visar!

Cilla sa...

Gulliga Anna!! Din kropp signalerar varningsklockor så det visslar högt om det & gör dig själv tjänsten och lyssna på dom..
Har varit där..
Åkte akut in på sjukhuset på natten då man misstänkte en hjärtinfarkt men det var panikångest.. där börjaden en vansinnigt tuff dig..
Jag önskar dig bara allt väl & glöm inte lyssna på din kropp..
Ta väl hand om dig vännen!!
Kramen från mig!! Cilla

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Håller med ovan, blir lite orolig för dig, men jag känner också igen mig. Undrar ibland var dagens samhälle är på väg med alla krav och måsten hit och dit....Det är nog typiskt kvinnligt att vilja ha allt gjort perfekt och med en gång och tusen saker samtidigt. Man får inte glömma att stanna upp och njuta ibland också.(lättare sagt än gjort)
På tal om godsaker, de där med bikiniformen hoppar jag nog över i år, hi,hi. Skall ha den på mig då vi skall resa nästa vecka så det är redan för sent. Hoppas du njöt av en Brownie!
Ta hand om dig!
Kram Lotta

exklusivvardag sa...

Ta hand om dig kära du!

Bildspel, ja... tyvärr minns jag inte hur det var, men via google på nått vis... fick hjälp själv med det. Men sök på nätet så hittar du det säkert!

kramar

cat sa...

Hallå, vilken härlig blogg du har! Vet du vad jag gjorde när livet började snurra för fort?
Först började jag blogga sen köpte jag en Canon 500D, det ångrar jag inte!!
Åh att få träffa Gunnel! Det skulle jag också vilja göra, se hennes trädgård och bara prata. Ska bli kul att läsa och se när du varit där.
Ha de gott. Catarina

Vardagens guldkorn sa...

Å vad spännande med ett besök hos Gunnel, hoppas på många fina bilder =0)
Vilken mysig ide med belysningen i en sån sarg, jag älskar sten, tycker att det är så fint med brytningen mellan de olika materialen.
// Linda

Dreams of Clematis sa...

Goa gulliga Anna!

Du har sån känsla för design och jag förstår att ditt huvud svämmar över av ideér.
Jag tycker du är smart som lyssnar till din kropp och förstår att du beöver slå av på tempot.
Sen är det en sak att förstå och en helt annan sak att verkligen göra det.

Själv blev jag överlycklig när det regnade i lördags så jag fick sitta inne hela dagen.

Knasig man är...

Du ska se att om du tar en sak i taget och verkligen gör det med tid och kärlek kommer du njuta mycket mer.

Kram Len

bolin of sweden sa...

Hej Anna! Så många vi är som känner igen oss i det du beskriver - jag kan bara hålla med alla andra kloka kommentarer! Ta hand om dig! Kram Helena

Anonym sa...

Känner igen?Jag kunde ha skrivit det själv...Du får njuta av de goda stunderna och inte bara av de tokiga ideerna. Jag tränar på det varje dag...ibland lyckas man ibland inte. Ha det gott/Annica