lördag 20 november 2010

Första snön.....




Äntligen äntligen kom den första snön som la sig lite och då menar jag lite...men det är helt okej bara det blir lite vitt. Alvin blev helt till sig igår och förstod ingenting....vad är detta mystiska som ligger på marken. Vår morgon runda igår gick han konstant med nosen i marken och nös mellan varven när han fick snö upp i nosen....hihihi. Inte blev det bättre idag...han är helt till sig och vill helst bo ute i trädgården.

Idag ska det bakas lussekatter, havrebullar och saffransrutor. Så idag får ni mitt recept på de super enkla goda saffransrutor.

3 dl gräddfil, 1,5 dl vatten, 1 ägg, 1pkt saffran, 7 dl vetemjöl, 1 dl strösocker, 5 tsk bakpulver, 135 g margarin. Pärlsocker till topping, går även bra att lägga till hackad mandel innan du sätter in den i ugnen.

Ugnen 175 grader. Blanda gräddfil, vatten, ägg oh saffran i en skål, i en annan skål blanda mjöl, socker, bakpulver, skär margarinet i mindre bitar och knåda med fingrarna i mjöl blandningen. Rör samman de båda smeterna. Häll allt i en smord långpanna, strö över socker och ev mandel. Grädda i ca 30-40 min, dela till rutor eller trekanter när den har svalnat.
Ett super enkelt alternativ och man inte orkar göra lussekatter..

Ha en härlig lördag
Kram Anna 



12 kommentarer :

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Tänk om jag kunde skicka dig lite av all den snö jag har.... :-) Vi kunde slå två flugor i en smäll.... Du får din snö... och jag blir av med lite.... Vore kul om det funkade... Förstår att Alvin är till sig....

Vad duktig du är på att baka... Jag brukar baka en hel del i december.... Få se om det blir så i år... Saffransrutorna låter väldigt goda... Älskar saffran!

Kram Charlotte

Bea sa...

Hej!
Här var det julstämning med fallande snö, julpyssel och julbak på gång :)
Må gott! / Bea

bokhyllan sa...

Ha en riktigt fin bakdag!
Saffransrutorna verkar mums. Tack för receptet.

Snöiga hälsningar.

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej Anna!
Vi fick också lite inatt! Så vackert:-)
Men jag blev lite förskräckt när jag hörde igår att det är på väg massa minusgrader... har inte hunnit gräva ner nya trädgårdsbelysningen... ehrm.. har inte ens hunnit köpa den... suck;-) Varför är en sån tidsoptimist med mina egna projekt?

Och idag måste jag iväg och byta en hundjacka som jag köpte för en månad sedan i fel storlek...

Kram H.
(superfint du fixat din blogg, gillar nya headern också!)

Katarinas trädgård sa...

Så fint du har det med dina granar! Och kotten! Jag hade satt min på trappan men när det blåste häromdagen trillade den ner och gick sönder, i massor av småbitar som inte går att limma, suck. Vet inte om jag kommer till Lödde något mer i år, de stänger ju nästa helg. Jag kan tänka mig att Alvin tyckte det var konstigt med snön! Ha det bra!
Kram,
Katarina

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Åh vad mysigt att ni äntligen fått lite snö som lagt sig...
Förstår att Alvin måste blivit lite fundersam :)

Mmm saffransrutor lät så gott, tack för receptet.

Ha en fin helg!
Kram kram

Vardag och flärd sa...

Ja, vi fick också snö, kanske em dm, som sedan nästan töat bort igen.
Dina saffransrutor ska jag göra, det är nog ungefär vad jag hinner i bakväg. Tack för receptet!
Kram Eva

Cilla sa...

Hej Anna!

Här nere vid kusten har än så länge inte synts någon snö, men lite snöblandat fick vi allt igår!

Det ser mysigt ut på dina bilder!
Ha en mysig helg!

kram Cilla♥

Stina sa...

Mysigt med lite snö... Hundar är så söta när de upplever första snön! Tack för receptet - låter gott!

Kram,
Stina

Möllebacken sa...

Ja, snön låg kvar lite här och där men idag är det grått och blött. men snö väntas ju i nästa vecka. Alltid kul att se reaktionen på hundarna när de möter snö för första gången.
ha en skön söndag.
Kram Pella

Emmas utsikt sa...

MMM dt lät gott, måste testa det. Visst är det skoj med hundar och snö! Min förra hund var tokig i snö, men min lilla nakenhund tycker inte det är så himla festligt...

Härlig vinterheader!

kram
Emma

Lotta sa...

Så mysigt med lite snö. Synd bara att den kom den helgen vi åker några mil söderut för att julshoppa - där har vi gått i duggregnet bland juldekorationerna!
Men man vågar ju inte klaga för mycket - har hört att det är mer på väg... mycket mer!