lördag 13 november 2010

Härlig värme.......

Som jag skrivit om innan så är jag en väldigt frusen person och under höst/vinter är vår kamin min bäste vän.....tala om härlig värme, fast jag får ge maken några plus också för han är konstant varm och go. Vi eldar nästan varje dag under denna tiden på året, det är härligt att se att även Alvin gillar det, han lägger sig på fällen framför och njuter.
Jag har en rätt så lugn helg framför mig och det känns skönt, men jag känner mig själv så väl att sitta på rumpan med en bok kommer nog inte att bli av, men man ska aldrig säga aldrig..... ett stort plus om det blir av. Just nu bakas det havrebullar som ska avnjutas till frukost. Sen kallar trädgården och lite pyssel mys, får se om jag får till något roligt att visa för er.


Havrebullar

50 g jäst, 0.5 dl sirap, salt, 2,5 vatten, 2,5 mjölk, 3 dl havregryn, 3 msk krossat linfrö, sen tar jag special vetemjöl så det blir en lagom inte för fast deg.

Lös jästen med vatten och mjölk och blanda sen i allt det andra, låt jäsa ca 40 min sen tar du bara och delar den i bitar utan att hantera den för mycket och bara lägg upp på en plåt, låt jäsa i ca 20 min, grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Man kan blanda i olika sorters nötter och fröer men min minsta son gillar det inte så det fick bli en extra deg i dag med valnötter i.

Klart att njuta......

Ha en härlig lördag
Kram Anna7 kommentarer :

Anonym sa...

beautiful atmosphere!

Snäckskalsdalen. sa...

Tack för receptet, jag har kluddat av det och skall genast baka, eller ja, senare idag! Det låter urgott och verkar hyfsat enkelt att åstadkomma.
Vi kan inte bestämma oss, ska vi ha kamin eller inte.....vi har golvvärme och eldar man i kamin då lär det bli lite obalansigt med värmen inne......stora proooblem!
Men mysigt är det!
Kram

Katarinas trädgård sa...

Visst är det mysigt att elda! Vi eldar också ofta i vår kamin, favorittiden är vid helgfrukostar (den står i köket). Hoppas du har haft det skönt i trädgården trots att det har varit lite blåsigt!
Kram,
Katarina

AnnaHelena sa...

Jag håller med om att det är jättemysigt med kamin. Vi har en kamin från början av 90-talet, och den fyller ju sin funktion med känns sååå omodern...

Skulle gärna byta ut den, men det känns lite slösaktigt eftersom den funkar bra, men vinner jag på lotto så... :-)

Kram // AH

Linda i Lönnbacka sa...

Det är ju såå mysigt att elda, speceillt dagar då man är lite frusen.

Ha en fortsatt mysig helg!
Kramar Linda

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Skönt att du får det lite lugnt i helgen! Verkar som om du har mycket omkring dig i veckorna. Kom i håg att njuta av och känna in nuet. Jag håller själv på at öva på det... :)
Kram!!!

Marie-Louise sa...

Tack för receptet, dessa bröd ska testas.