lördag 8 januari 2011

Då, sen, nu.......


Jag gillar när ni alla bloggare visa typ före/efter eller höst, vinter, vår och sommar bilder. Så idag gör jag ett försök. Den här bänken bygge maken till mig förra sommaren och jag är super nöjd.


Under vintern blev det en härlig mys hörna att ta en kopp varmt te när Alvin for rundor i trädgården, men sen tog snön över igen.....


Jag har tyvärr inte hunnit så mycket som jag planerat under vår weekend men jag har tagit det lugnt och haft det skönt det var viktigast. Alvin och jag tar flera lång promenader varje dag och bara njuter. Jag har börjat läsa boken jag fick om en Japansk trädgård på svenska och det är en bok som jag varmt kan rekommendera, härlig inspiration till mycket.

Är det någon som vet om man kan odla mossa??? Ja vilken fråga...men är det bara att gå ut i skolgen och plocka lite och lägga där man vill ha det? Det verkar ju trivas i min gräsmatta så varför inte i en rabatt eller på/i singel?????

I går hittade jag en härlig inredningsbutik här i Lindvallen och nu har jag beslutat vad som ska köpas så det blir ner en vända till idag......hihihi något får man väl ha med sig hem när man har varit på semester.

Ha en härlig vinterdag
Kram Anna


12 kommentarer :

NataljaOblonskaja sa...

Gillar också före/efter alt. vinter/sommar bilder.
Tycker din bänk gjorde sig både sommar som vinter, vilket är viktigt för man vill ju ha lite att titta på även den här årstiden.
Hoppas semestern blev härlig!
Camilla

The Secret Garden sa...

JAg brukar ta mossa i skogen och placera ut där jag vill ha den. Det funkar jättebra bara man ser till att vattna den så att den alltid (för det mesta..) är fuktig.
Växer och blir såå fin! Tills fåglarna kommer på hösten och hackar sönder allt i jakt på småkryp!! Samma sak varje år, stora flockar med trast som förstör!! Och så börjar det om igen varje år..jag går och plockar mossa i skogen och sätter ut den och vattnar och... ja just det. suck.
Men mossa är ju så vackert! :)

Ha det gott!

Katarinas trädgård sa...

Du vet vilken bild jag föredrar... Mossa har jag försökt ha i trädgården (förutom den i gräsmattan) men precis som personen som kommenterat här ovan har jag problem med att fåglarna hackar sönder den. Du kanske kan sätta Alvin på vakt?!
Kram
Katarina

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Anna!
Jovisst kan man odla mossa. Urlätt, man behöver inte ens jord, eftersom mossa tar all sin näring ur luften. Det enda den behöver för att växa, är ständig fukt:-)
Kramis H.

http://stocksundgarden.blogspot.com/2010/11/mer-mullig-mossa.html

Vardag och flärd sa...

Nu blir jag nyfiken på vad du tar med dig hem från Lindvallen!
Kör försiktigt!
Kram Eva

betong ute och inne sa...

hej kära Kusin..
Hoppas ni har det bra uppe i Lindvallen.?
Såg jättemysigt ut...
Ha det så bra
Kram Malin

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Förstår att du är glad över din fina bänk!!! Bänkar kan man inte ha för många av..... och jag har då alldeles för få...... Mossa är toppen.... Det låter som att du har det alldeles förträffligt i Lindvallen......

Kram Charlotte

Monica sa...

Härliga bilder !!!
Bänken är underbar i alla årstider !!
Visst kan man odla mossa, men vet ej hur...
Det viktigaste med semestrar, långa eller korta är inte allt det man INTE gjorde utan det man GJORDE...
Kram och gott nytt år på dig !!
Monica

Helena sa...

Visst är det kul med alla bilder från olika årstider att jämnföra med!
Undrar vad du nu köpt med dig hem?Men det berättar du väl så småning om :-)
Kram från mig!

Spirande grönt - sa...

Fin bänk, i alla väder! :)

Ha en fin söndagkväll,
Rebecca

AnnaHelena sa...

Hej Anna! Jag blev inspirerad av dig att köra lite "Året runt-bilder" från min stenbänk som jag har i en "Japan-inspirerad" del av min trädgård. (Oj, så himla pretentiöst DET lät då!)
Titta gärna om du vill! Hoppas ni har haft det bra på er vintersemester! KRAM!

// AH

Mitt Stugliv sa...

HejHej Anna!

Ljuvliga bilder du visar, det är kul med förändrings bilder. Härligt med semester med hela familjen.

Ha det gott
KramKram
Lotta