lördag 22 januari 2011

Pergolans årstider.....


I dag tog jag mig en promenad i trädgården ungefär som jag varje morgon gör på sommaren. Går och drömmer en stund. Tyvärr var det svårt att få fram den där härliga känslan, för min trädgård ser verkligen inte ut något för världen och Alvin drar sitt strå till stacken får jag säga, genom att bita i mina växter. Är det någon som har något bra tips här för jag vet inte hur mycket höns nät jag köpt just nu och virar runt mina träd och buskar.

Jag längtar till våren och att få åka ut till plantskolan och shoppa växter, att få fortsätta klart med min pergola. Jag tror jag har bestämt att det ska bli vildvin som ska planteras vid den. 

Bilden ovanför är från idag och ni ser vilket tråkigt väder det är i Skåne. Jag hoppas det sprick er upp under dagen för här ska jag ut i trädgården och röja lite. Några av mina pinnar som håller nätet uppe över jordgubbarna har knäckts av alla snön så jag har redan påbörjat med en "att göra lista" inför våren.


Så här såg det ut innan vi började bygget av pergolan och grävde upp häcken.
Jag hittade små vårtecken i trädgården, mina snödroppar är på väg fram och det fick mig på lite bättre humör innan jag gick in för att avnjuta en god frukost.


Ha en bra dag
Kram Anna


10 kommentarer :

AnnCharlotte sa...

Det blir säkert fint med vildvin på prgolan.
Visst ger det hopp om vår när man hittar snödropparna...

Snäckskalsdalen. sa...

Neeej, inte får Alvin äta på träd och buskar......hmmmm....hur har vi gjort för att slippa det med våra vovvar? Jag tror vi är där med ett mjukisdjur att bita i istället hela, hela tiden men först ett riktigt bestämt NÄJ samtidigt som man tar dom i nackskinnet och lägger ner dom....dom brukar ha lätt för att lära sig labbesorterna.
Våra goldens har alltid gräv och grävt och grävt och grävt, så ibland har vi trott att dom är grythundar, och det har absolut inte lyckats att ta ur dom, dom gräver så ibland tror man huset skall trilla. Så inte vet jag, jag kan inte.
Vildvin på pergolan måste ju bli underbart vackert och så växer det ju fort också. Eller blåregn, skulle inte det gå bra också i Skånelandet?
Trevlig helg, kram

Marina sa...

Här är trädgården verkligen itne någon skönhet nu. Fy som där ser ut! Har precis varit ute och samlat ihop många famnar med björkgrenar och rester från elefantgräsen. Sopade även bort en massa Ronjahår från trädäcket. Hon fäller enormt mycket just nu!
Ronja biter inte i växterna men hon har sina stigar som hon bara måste gå på och flera av dem går av någon underlig anledning genom mina rabatter. Jag har stängt av med armeringsmattor ibland men det håller inte i längden. Ser ju itne så snyggt ut precis.
När hon blir skevdräktig har hon en tendens att gräva hålor på vissa ställen i rabatterna.
MEN man älskar ju de fyrbenta så mycket att man på något sätt finner sig i det till viss del.

Kramar från en skräpig vinterträdgård!

Scilla sa...

Den där pergolan kommer att bli så himla fin!!! Vildvin kommer att bli jättebra! (Om man vill ha något som blommar på sommaren också så kan man väl kombinera med tex New Dawn.... Röda blad på hösten i samspel med blekrosa rosor... Vildvin är ju tillräckligt diskret för att kombinera...) Önskar att jag också hade en pergola!

Kram,
Stina

Annelie sa...

Så mysigt det kommer att bli vid eran pergola. Vildvin kommer nog att bli grönt och fint.
Hur du ska få bukt med Alvin har jag ingen aning om, har hört om fler labradorer som ställer till det i trädgården på olika sätt. Kanske någon slags träning där hon får belöning när hon inte tuggar på växter (har ingen aning hur det skulle gå till, dock).
Tänk att du har grönt som skymtar. Här har vi snö, snö och mer snö och en kyla på väg som heter duga. Brrrr.... Men vackert är det.

Din sidobild med lökar i kruka med notpapper är jättefin.

Många kramar

Katarinas trädgård sa...

Nu tycker jag trädgårdskänslan kommer tillbaka! I dag har jag varit ute och pysslat i 4-5 timmar, det är så skönt att kunna vara ute utan att frysa ihjäl! Visst är det spännande att gå och leta efter vårlökarna!
Kram
Katarina

Bea sa...

Mm...vårlikt och nästan befriad från snö! Det är ngt annat jämfört med mina snart meter djupa snön!!
Så olika det kan va!
Hoppas du får en fin helg! /Bea

Dreams of Clematis sa...

Så himla fint!
Som allt du gör såklart!

Nu fick jag lite hopp om att sommaren snart kommer tillbaka och kan se dej njuta där i pergolan.

Kram Len

Vardag och flärd sa...

Så roligt att snödropparna börjar titta fram! Hopp om vår! Här hittar jag inga snödroppar, snön ligger där med hård skare.
Ha det fint!
Kram Eva

Helena sa...

Ja vad göra åt saboterande hund?Jag har läst många många paragrafer för våran Sigge!Ibland lyfter jag på örat o frågar om det finns knäck däri efersom han hör så dåligt ;-)Men ja det är nog ''bara'' att vara envisare o konsekvent!Hyssen har blivit färre med åren :-)
Kramar från mig!