tisdag 29 mars 2011

Äntligen en ny sidenpipranka.............på gång. Min mamma hade denna vackra sidenpipranka för några år sedan, tyvärr ville den inte mer och sa tack och adjö. Ni har vi äntligen hittat frö via impcta till denna sagolikt vackra växt, blommorna blir stora som när du sätter ihop dina handflator och fäller ut, den är så praktfull. Nu hoppas jag den kommer att trivas i taket på mitt växthus där den ska få bo.Den här vackra mörka skönheten "Romantica" är jag fortfarande på jakt efter, hoppas plantskolan får in den i år. Klematisten har en mörk rödsvart blomma som ser så vacker ut.

Ha en underbar dag
Kram Anna14 kommentarer :

M/S Design sa...

Vilka blommor!!
Den där Romantica ska jag titta efter.
Mariana

Furulunden sa...

Utrolig, den røde har jeg ikke sett før, tror den kommer til å bli et blikkfang hos deg:)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men, såå läcker den där sidenpipsrankan var... Kommer bli jättevackert att ha den i växthuset!!! Romantica är ultrasnygg.... Hoppas du hittar den i sommar. Själv har jag haft förmånen att kunna beställa flera plantor av den från Estland genom trädgårdsföreningen. Ska ha den i en av mina nya rabatter.

Ha en fin dag!
Kram
Charlotte

Cilla sa...

Vackra bilder! Jag ska kolla här hos vår Plantskola om de ha den Klematisen!

Cilla♥

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken häftig pipranka, vill jag också ha....vi hade en vanlig där vi bodde tidigare och bara bladen är ju fantastiska, kan man få sådana blommor så vore det ju otroligt häftigt.
Snygg header!
Agneta kram

Snickaregården sa...

Sån härlig pipranka... fantastisk
Ska läsa på om den men jag bor nog för kallt
Ha en skön dag
Kram Maria

Anna Vattenkanna sa...

Den var cool - piprankan. hoppas att ni lyckas med er frösådd! klematisen är snygg den med...

Kram Anna Vattenkanna

Kristina Bonander sa...

Sidenpiprankan var en ny bekantskap för mig. Ser nästan lite overklig ut. Ja, Impecta är kalas om man vill hitta lite udda växter. Hoppas att du hittar klematisen i år. Den ser dramatisk ut!
Ha det så gott
Kristina

Lotta sa...

Vilken fantastisk växt den där sidenpiprankan var. Måste bli urläcker i växthuset. I mitt växthus står faktiskt en Romantika och väntar på plantering - fick den i julklapp!
Kram

AnnaHelena sa...

Har aldrig sett en siden pipranka förut! Vad häftig den var! Och problemet med klematis är...att man vill ha ALLA sorter! :)

Kram // AH

Jens Svensson Skogstorpet Trädgårdsservice & Design sa...

Njaa sidenpiprankan var nästan för mycket, i alla fall på bild, jag har nämnligen aldrig sett den live! Den kanske inte är så fotogenique?:) Däremot klematisen var vacker. Den får man nästa kolla in på handelsträdgården om den finns tillgänglig framöver!

Katarinas trädgård sa...

Snygga båda två, hoppas det lyckas! Svarta, eller kanske snarare mörka, växter är alltid intressant!
Kram
Katarina

Nattmia sa...

Oj vilken stor och vacker blomma.. Jag vågar inte plantera så "vågade" växter för jag är så kass på att hålla dem vid liv, men vacker var den..

Kram Mia

AnnCharlotte sa...

Den där klematisen blev jag sugen på...så läcker färg...
Ha det bra ;)