onsdag 20 april 2011

Att få frossa......


......i penseer är ju inte så svårt. Billiga, otroligt fina, hållbara och så härliga när de finns i trädgården och förgyller nu när allt är bara grått och tråkigt i trädgården. Nej, nu ska jag inte vara gnällig men man ser att vinter har tagit hårt på alla växter blir man nervös över hur kommer det att bli, vad har inte klarat sig undan kölden..

Hostorna ser ut att komma som vanligt men det jag mest är orolig över är mina lavendel och bambun som är helt vissen. På plantskolan säger dom att dom tror att bambun ska klara sig men än ser det inte så ljust ut. Bilder kommer...

I går fick det bli lite små inköp av växter, ett gräs till min stora skål med vatten och jag insåg genast att något mer vill jag ha här i......sen fyndade jag penser för 20 kr korgen med 10 i varje och så det fick bli två. Man kan ju inte få för många, eller?
Sista arbetsdagen för denna veckan sen är det ledigheti 5 hela dagar, det ska bli skönt och välbehövlingt kan jag säga. I morgon kommer våra sista fönster och maken har en hel del arbete framför sig i helgen och såklart ska jag försöka hjälpa till. Tur att vi ska bort hela helgen på middag så vi slipper bry oss om det mitt i arbetet. I morgon ska Alvin få sin ett års spruta och själv ska jag till frissan, klippning och färg...tänk om man skulle våga på sig något annat än det vanliga. Är du lika feg som jag eller brukar du prova något nytt?

Ha en härlig dag
Kram Anna15 kommentarer :

Snäckskalsdalen. sa...

Bambun kommer säkert, dom kan se riktigt risiga ut vid den här tiden. Står den torrt, tro, i så fall kan man kanske behöva vattna den.....eller så kommer den både nerifrån och bryter kanske på sina stammar, vi har haft detsamma här, men det går kanske inte att jämföra rakt av. Vår fick vatten och sen kom den sig.
Fint med penséer, jag köpte lite fler, jag också, igår.
Håret, ja, nej, jag vill ha det som jag vet att jag trivs någotsånär med, inga experiment här inte!
Lycka till,
Agneta kram

M/S Design sa...

Här blev det kort hår för ett tag sen och det var nog tjugo år sen sist jag var korthårig.
Håller med om det där med lösa hundar.
Trevlig påsk
Mariana

Marina sa...

Jag är också orolig för mina bambu, för två av tre i alla fall. Ser mycket torra ut! Många av mina rosor är jag också orolig för. De ser verkligen mer döda än levande ut, många av dem. Det ser ut som att det är de äldre som tagit mest stryk faktiskt. Jag avvaktar och väntar på liv innan jag ger upp helt.

Kram!

MyGarden sa...

Det är jättemysigt att frossa i penséer, violer och ranunkler vid denna tiden, när inte så mycket annat har kommit igång. Fast jag har tagit ut några pelargoner också, får väl se om de överlever :-)
En annan grej: Hur gick det med möjligheten att få beställa en stol av armeringsjärn och betong - du skulle kolla med din leverantör?
mvh
Ann

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Fin vattenblänk i stora skålen.
Gräset gör verkligen susen.
Jag håller också utkik efter det ena och andra som ser sorgset ut efter denna mega-vinter.
Ha en riktig Glad Påsk!
Petra B.

AnnCharlotte sa...

Klart man ska frossa....det är väl tid för frosserier av alla de slag just nu......;))
Jag är superfeg....är sugenpå att klippa av mitt långa hår som alltid är uppsatt bara för att slippa sätta upp det men....oj vad det tar emot.....
Ha det bra ;)

laura t. sa...

Hi Anna,
I'm not sure about the bamboo, but hang in there with the lavendar. They are late to leaf out and you do not want to prune them until you see new growth - in my zone 5 garden I wait at least until sometime in June. If you do it any earlier it will be a mistake!

Alvin is adorable! I used to have a yellow lab, but he died a couple of years ago and I miss him dearly. Now we have golden retriever and he is good, too - Buddy is his name!

I enjoy reading your blog and going through your archives. Nice to see that not everything is perfect and sometimes plants do not return - just like in my garden! You have some really cute ideas.

Thanks,
Laura in Naperville, IL USA

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hmmm... jag vet ungefär vad du tänkte skriva tror jag;-) Det är INTE kul med olydiga hundar med idiotägare... GRRRR!

Svart är ju för himla fräckt, det har jag för lite av helt enkelt! Du får till det så fint med alla krukorna hos dig. Härligt!

Gladpåskkramar till dig i massor, H.

Katarinas trädgård sa...

Vad snygg den är din stora svart skål! Jag har också en stor skål men jag lät den stå ute över vintern så den frös sönder, grrr...
Hoppas du får riktigt sköna lediga dagar, vädret ser ju mycket lovande ut!
Kram
Katarina

Anna Vattenkanna sa...

Snyggt med gräset i den fina skålen och fint med minipenséer - man blir ju så lycklig av dem. Jag har väl lite för många, hm, men grupperar dem i färger och sen får de stå på olika ställen...

Ha en skön påsklånghelg!

Kram Anna Vattenkanna

Lotta sa...

Min bambu så stendöd ut förra året men tog sig faktiskt så än kanske inte allt hopp är ute för dina. Jag kan inte heller få nog av penséer fast till de sista har jag inga krukor - än. Måste shoppa lite.
Kram

Annika Christensen sa...

Hoppas att du får en skön helg och får vara i trädgården och pyssla.
Kram till dig från mig
Annika

Ewa sa...

Mycket fina bilder och lilla Alvin är ju bara för gullig! Snart får jag med börja i trädgården, det ska bli skönt.
Glad Påsk!

Ninnis sa...

Penseer kan man inte få för många av. Jättefina bilder som vanligt hos dig. Hoppas att du får en skön ledighet.

Glad Påsk !

/Ninni

AnnaHelena sa...

Önskar dig en skön ledighet över påsken! Gillar din vattenskål mycket. Och gräset i den. Snyggt!

Haha...jag går nästan aldrig till frisören. Har haft samma frisyr sedan jag var typ 12. Kökssaxen funkar för mig...Billigt blir det också! :)

Kram // AH