söndag 1 maj 2011

Vita blommor....


....gillar jag skarpt. Alp clematisten är i full blom och lika så den vita aklejan. I min vita pion kan man redan se knoppar även om det är ett tag till innan man får se någon blomma i den. Nu är det verkligen härligt att de förändringarna i trädgården, tittar man på bilder man tog för två veckor sedan så har det verkligen exploderat nu och det har även björken......tyvärr, tala om en som har kli i öron och en nära som bara rinner. Det här med allergi är verkligen inte någon höjdare. För några år sedan avslutade jag min hyposensibilisering (vaccinering) för björk, gräs och grå bo. Allt har blivit mycket bättre men björken kan jag känna av när det går så fort som det gjort denna våren. Annars är det något jag starkt kan rekommendera trots sprutor var 7 vecka i fyra år....


I dag känns det lite kyligare i luften men solen finns här och det är viktigast. Nu bär det av till loppis och se om man kan göra några små fynd.

Kram på er denna härliga söndag
Anna


10 kommentarer :

Frøken Solhat sa...

Uh ja....de hvide blomster er skønheder. Har lige været afsted på plantemarked og kom hjem med bla. blodurt, dobbelt anemone, og liatris....alle hvide :0)

Knus Dorthe

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Anna!
Ja, nu ligger vi nästan jämsides med Skåne i växtutvecklingen... Så brukar det ju inte vara precis;-)
Såg ett inlägg om bollvivor, som har kommit exakt lika långt här, och om blå ormöga... och nyss var det ju sportlov...

Ha en skön söndag, om du har lust så har jag en snabbutlottning av prenumerationer på Fixa Sommar, nya trädgårdstidningen från AoT. Jag blir glad om du länkar hos dig!

kramkram H.

Snäckskalsdalen. sa...

Det har exploderat här dom sista dagarna och jag ser saker som jag kanske skulle fått vänta länge på, det är spännande hela tiden.
Hösnuva, ja, det har jag haft sen jag var två, tre år (mycket länge sedan) så jag är van, men när jag av misstag tar mig i ögat då är det kört, då blir det svårt att titta...men kallt vatten brukar hjälpa.
Underbar blomning!
Agneta kram

Lena/isis sa...

Jag håller med dig...vita blommor är snyggt. Ja vad fort det har gått. Fastän det har varit så mycket snö och kallt.

Kram

Marina sa...

Jag har funderat på det där med sprutorna men ännu bara funderat. Jag trycker i mig tabletter, nässpray och ögondroppar och håller ut.

Lite svalare här också idag och lite lite regn.

Kram!

AnnaHelena sa...

Det var jättefint med den vita alpclematisen mot det mörka planket. Själv har jag en blå/lila alpclematis som jag gillar jättemycket, trots att jag får passa den varje år när klematisbladsteklarna försöker ta kål på den. Hittills har de inte lyckats. Jag skakar och skakar och klipper bort stjälkar med bulor på, och har vunnit striden varje år! :)
Hoppas du kom över några fina fynd på loppisen i dag!

Kram // AH

Spirande grönt - sa...

Visst är det vackert med vita blommor, de lyser så fint utan att sticka i ögonen.

Ha en fin vecka,
Rebecca

AnnCharlotte sa...

Håller med om att vitt är vackert....
Skönt att din sensibilisering fungerar ;)
Ha det fortsatt bra i veckan ;)

M/S Design sa...

Det där med pollen är inget vidare, finns mycket i luften just nu.
Vita blommor...gillar...
Ha de bra
Mariana

Berit sa...

vita blommor lyser så fint i rabatten:)
Ha en underbar dag!!