måndag 4 juni 2012

På gång...Den fula gamla tik lådan har fått bli svart och kom väl till pass till några av alla mina krukor, jag är verkligen en big fan av att ha krukor lite överallt i trädgården, ja även i rabatterna. I den svarta krukan har jag trampnarv som jag är så glad för.


Min stjärn allium har fortfarande inte kommit i blom medan dom vanliga nästan har börjat blomma över, synd att man inte får njuta av dom längre.


Stäppsalvina Caradona har knoppar som snart börjar öppna sig, så blir det nytt liv i rabatten, det är verkligen härligt hur rabatterna byter skepnad....


Denna lilla anemone(som jag inte har namn på) Någon som vet?Kan det kanske vara en trä anemon? Snart har den blommat över och jag har konstaterat att det får bli några fler plantor av dessa små söta om jag kan komma på vad den heter.

Ha en härlig start på veckan
Kram anna
6 kommentarer :

Mys och hemtrevnad sa...

hej anna!Jag har en fråga...hur har ni gjort eran lilla damm? Har ni murat själva, eller köpt färdig? Om ni gjorde den själva hur gick ni tillväga? kramis semlan

Anna Vattenkanna sa...

Jag tänkte faktiskt på dig när jag hittade bilderna på pergola/peristylen :-) Så fint med den lilla oansenliga trampnarven i kruka.

Kram

Katarinas trädgård sa...

Visst är det härligt att se hur rabatterna byter skepnad under säsongen, det kan se helt annorlunda ut bara efter en månad! Kan det vara tovsippa, Anemone sylvestris på sista bilden?
Kram
Katarina

Anonym sa...

Tänkte också på Tovsippa när jag såg bilden. Om det skulle vara det (svårt att säga utan att se bladen) så kan det vara bra att veta att den är väldigt invasiv där den trivs. Hos mig blev den tyvärr ett ogräs och till slut tog jag bort allt trots att den är jättesöt!!

Hälsn. Åsa

Snäckskalsdalen. sa...

Tack - trampnarv i kruka får det bli, så snyggt, jag har för mig jag sett det hos dig tidigare, men jag hade glömt bort det. När det slutar regna så är det jag som kilar ut och fixar det!
Agneta kram

AnnaHelena sa...

Du har verkligen jättefina krukor. Och T-r-a-m-p-n-a-r-v. (Jag antecknar! Den vill jag absolut ha själv!)

Kram Kram // AH