tisdag 10 juli 2012

Massor av gubbar....Nu skördar vi så många jordgubbar att det har blivit både till saft och snart är det även sylt på gång. Det är gubbar till frukost och mellis varje dag och jag njuter.....mums. Jag kan inte få nog av denna lilla goding och fasar att de snart är slut för säsongen.
Förra sommaren gjorde jag fläder och jordgubbs saft för första gången och det var väldigt populärt så i år blev det tre satser. Enklare saft får man leta efter. Jag har min farmors gamla fläder saft recept och tillsätter två liter mosade jordgubbar, sen får det stå i vårt kylrum i 3-4 dagar och sen tappar jag upp det på flaskor. Receptet hittar du här. 


Hoppas ni också njuter av dessa godingar......tyvärr kan man väl inte säga att man njuter lika mycket av sommaren även om helgen i alla fall var fin, ja i alla fall söndagen. Nu är vi tillbaka i det ostadiga med blåst, regn och allmänt tråkigt väder.


Kram Anna

4 kommentarer :

Marina sa...

Den saften vill jag prova att göra. Ska bara se om det finns fläderblommor kvar. Har redan gjort vanlig flädersaft.

Nu undrar jag om det ska bli regn här???

Kramar

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi.. den svenska sommaren ja.. Tur att det finns jordgubbar!
Kramar!

lotta sa...

Den ser verkligen god ut din jordgubbssaft! Fint har ni också gjort runt erat spa. Vi har ett likadant! Visst är det helt underbart att bada? Kram Lotta

A House With A View sa...

Vackra bilder! Guuuuud så gott!!! Skulle också gärna vilja ha fläder- och jordgubbssaft!! Måste göra lite saft i år, är rätt dåligt på att ta mig gör att göra sådant. Haha, ja du... jag undrar just om det kommer att gå att installera svensk sommar i år??!! :)))

Stööööööööööööörsta kraaaaaaamen aka