lördag 1 september 2012

En titt in..En liten titt in till mig....man möts av vår svarta grind som maken gjord för två år sedan när vi fick Alvin.När man vänder in runt hörnet så möts man av denna jätte....det är vårt elefantgräs, den brer ut sig så mycket att när man kommer får man ta några steg över gräsmattan för att komma fram till dörren. Men för min del är det helt okej för jag älskar mitt stora gräs.Sonen tycker vi kan klippa ner det för när det regnar eller daggen ligger kvar så blir man lite blöt..men vad gör väl det med lite vatten.


När man rundar elefanträset så stötter man på ett nytt och det är detta vackra miskantus gräs, tyvärr vet jag inte namnet just ni eftersom jag inte hittar lappen. Kanske någon som vet? Det är lite högre än jag och jag är 1.74 lång. Jag gillar de mörka vipporna som dansar i vinden och skiner så vackert i solen.


Från grinden kan man även vika av till vänster och då kommer man till denna gången som går till vår uteplats på framsidan med trädäck och segel som tak.


Om man vänder sig till höger när du kommer in så är det en oklippt gräsmatta och man blickar bort mot växthuset som börjar gömma sig bakom det nya skottet av rönnsumak som jag har låtit vara eftersom jag vill ha lite mer höjd i trädgården och just detta skottet kom perfekt. Jag är super glad för min rönnsumak för jag tycker den är vacker och har ett härligt växtsätt, jovisst är det så att den slänger ut sina skott men det är bara att knipsa av sen kommer det inte mer där. Jag har inga problem... Vissa skott har jag börjat plantera i krukor och gör små bonsai träd av, bilder kommer.

Ha en underbar dag här skiner solen och det blir nog en tur i trädgården, jag har en magnolia som behöver flyttas men vet inte vad, tyvärr är det så att den inte trivs på sin plats.

En ny månad startar och jag njuter av den friska luften som fyller lungorna och det är en behaglig härlig känsla.

Kram Anna

Vill passa på och hälsa mina nya följare välkomna, 200 som vill följa min blogg, jag känner mig hedrad och besöksräknaren som har passerat 115 000 är helt otroligt. Jag tackar och bugar att ni vill förgylla min dag med era besök. ♥ ♥6 kommentarer :

Snäckskalsdalen. sa...

Precis en så välkomnande ingång som man önskar sig, helt underbart! Och jag kan se när regndropparna faller av gräset, det är liksom lite njutningsfullt. Och så kommer nästa gräs och så öppnar det sig mot växthuset, helt underbart vackert!
Agneta kram

Nina sa...

Fantastiskt vackert!! Så frodigt och så välkomnande Gillar alla stora gräs!!

Kram
Nina

Ninnis sa...

Såå välkomnad man känner sig och nyfiken...vad dyker upp bakom "hörnet"...=)

Grattis till 200 !!!

Kram Ninni

AnnaHelena sa...

Du har det så jättefint! Gillar när det väller och frodas!
Älskar gräsen också. Har ett som påminner mycket om ditt miscanthus, och snart är det som finast!

Kram // AH

Anonym sa...

Det är så fint hos dig och jag älskar dina stora gräs. Kanske är det en miskantus Silberfeder du har? Tack för ditt fina inlägg hos mig och tack att du gav mig inspiration och mod att skriva det. Jag går igenom något förfärligt just nu, ett riktigt svek, men stödet från familj, vänner och fina bloggkompisar stärker mig. Det betyder massor! Stor kram till dig! <3

Photo by Maria sa...

En härlig lummig trädgård har ni =)

Ha nu en bra söndag..

Kram Mia