onsdag 13 februari 2013

Sista chansen...Här står den så fint min vita stjärn magnolia som aldrig har blommat på 5 år. Tyvärr läste du inte fel, den har aldrig blommat, tänk om det inte är en magnolia?? Tidigt i höstas fick den en ny plats för det var nog det som var problemet, eller i alla fall hoppas jag att det är så. Den stod torrt och i  mycket skugga och sedan i höstas har den fått en bättre plats med mycket sol (tillsommaren) och lagom med fukt, hoppas jag.
 Jag hade länge suktat efter en magnolia när jag fyndade denna och sen har besvikelsen bara tagit över. När jag flyttade den så fanns det nästan inget rot system så jag förstår att den inte har trivts. Nu hoppas jag den kommer igång på sin nya plats, kanske jag ska ge den två säsonger innan den kommer hamna på sysav.


Bild lånad på nätet


Idag passar jag på och hänger med på Anna Vattenkannas utmaninga om månadens växt och då passar det ju så bra att presentera min stjärn magnolia.Ha en underbar mitt i veckan
kram Anna8 kommentarer :

Anna Vattenkanna sa...

Oh, inte Sysav... rys... Den kommer säkert att trivas bättre nu!!!

Kram

Annelie sa...

Får hoppas att den kommer att trivas på sin nya plats.
Har sett ett Magnoliaträd blomma i Botanic Garden här i Singapore, ska kolla upp en dag nästa vecka så det verkligen är en Magnolia som växer där eller att jag drömde.
Lycka till!

My life sa...

Magnolia skulle vara snygg! Jag vet inte om den klarar sig här i Finland. Ha en trevlig dag!

Välkommen att besöka min blog! Du gillar ju hundar...och trädgård.

Kram Satu

Bettina Bäck sa...

Förstår inte att växter känner på sig att de är speciellt utvalda och åtråvärda ... Kinkputtar som man gullar med i all oändlighet. Hoppas nu att den blommar i vår och växer bra i sommar! :-)

Ulrika sa...

Så klart att den kommer trivas på sin nya fina plats!

Kram Ulrika

Marina sa...

Min magnolia har inte heller blommat någon gång. Minns inte exakt hur gammal den är (och orkar inte leta upp det i min lista) men den är nog fyra i alla fall. Jag är inne på att flytta den om den inte blommar i år heller. Kanske behöver den mer sol men vi har så blåsigt på stora delar av tomten.

Kram

samson sa...

hoppas verkligen att den kommer igång nu
ha det så bra
maggan

Raija sa...

Håller tummarna att den trivs bättre på nya platsen. Själv köpte jag en buske med stjärnmagnolia för några år sen och den har hittills bara fått en blomma per år, men det är dock en blomma.