tisdag 12 mars 2013

Funderingar...Jag går och funderar på mina höstannemoner....Jag satte flera nya i höstas och jag undrar om dessa kommer att titta fram i år. Dom jag satte säsongen innan dess kom aldrig igen och det var nog förra vinterns långa kyla tog nog kål på dom. Nu håller jag tummarna att mina nya ska komma och gör dom inte det, då blir det inga höstannemoner mer, helt utslängda pengar på stora exemplar dessutom. Lite tråkigt eftersom jag tycker dom är super fina och jag hade gärna haft massor.


Detta får bli mitt bidrag till Anna Vattenkannas "Månadens favoritväxt" trots att det inte alls är dags nu så finns den i mina tankar.


Såhär vackert var det i skogen i går kväll.

Ha en härlig dag
Kram Anna

PS. Så fort det är klart i köket så ska ni få se bilder.

11 kommentarer :

Marianne sa...

Visst är de vackra men svåra, mina inköptes på Ulriksdal tre somrar sen, blommade år ett och tre.....

A House With A View sa...

Åh vilken fantastisk bild från skogen, helt magisk!!!! Vacker växt du visar också, jag har ingen erfarenhet av den blomman men den är verkligen jättefin! Jag håller tummarna för att dina klarat vintern och tar sig till denna säsong :)

Kraaaaaaaaam aka

smile sa...

Hej! Visst är de underbara. Jag har också försökt, men det verkar svårt. Har dock hört att man ska plantera dem på våren. Och täcka dem med granris på vintern. Jag har missat både planteringstid och granris, så det kanske är anledningen till att mina inte överlevt.

Samtidigt har jag hört att de ska sprida sig och växa som ogräs om de väl trivs (och överlever...).

Jag tänker ge det ett försök till och plantera nya nu till våren. Och sen ska jag försöka komma ihåg att vara på hugget till hösten med granris.

Lycka till!

Anonym sa...

Hei,
Plant Høstanemone om våren! Da er plantene ikke like store og vakre, men de trenger lang tid på å rote seg før vinteren, så vårplanting er absolutt å foretrekke. Prøv en gang til nå i vår. Høstanemone liker noe skygge, og når den vel kommer i gang, blir den stor og sprer seg.
Lykke til!

Hilsen Hilde

Cat sa...

Om du får ordning på höstanemonerna kan du väl skriva och tipsa om hur man gör. Jag har snart provat i hela trädgården - men de vill inte :-(
Ha de gott. Kram, Cat

susanne sa...

Höstanemoner ska planteras på våren! Köp en ny planta i vår istället så ska du se att den kommer igen efter vintern!/Susanne

Flower of Fame sa...

Hej! konstigt om de inte klarar sig.jag har en hel rabatt med anemoner.De är nästan som ogräs. Visserligen är mina ljusrosa inte vita, men det borde vara samma tålighet på dem. Ha det bra! Kram Pernilla

Almbacken sa...

Hej, hej
jag känner likadant....i år får dom sin sista chans.

Kram, kram

Inger Marie sa...

De er sååå vakre..en vil jo ha masse..masse av de:)
Men sliter med å få de til å trives hos meg...de vil liksom ikke...
Nydelige bilder du deler:)

samson sa...

Oja,höstanemoner är så fina
jag har åxå haft oturn med att de dött
ha det så bra
maggan

carinaon sa...

Höstanemoner är vackra. Mina gick rådjuren och bet av knopparna på i höstas så de fick aldrig chansen att blomma.
Ha en fin vecka,
Carina